Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Διαχρονικά...

Συνηθίζεται οι κυβερνήσεις άλλα να κάνουν από αυτά που υπόσχονται προεκλογικά. Αν πάρουμε το παράδειγμα της τωρινής κυβέρνησης θα δούμε σε πολλά πράγματα μια μεγάλη ανακολουθία, όπως στο θέμα του ΕΝΦΙΑ. Το ίδιο, όμως, θα δούμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι και η ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά με αντιμνημονιακό λόγο πήρε την εξουσία. Αλλά και πριν τα μνημόνια, συχνά – πυκνά για «λιτότητα» ακούγαμε.
Ολο αυτό το σκηνικό αποκαλύπτει το έλλειμμα δημοκρατίας. Γιατί στην Δημοκρατία -την αντιπροσωπευτική έστω- οι εκπρόσωποι του λαού, οι κυβερνήσεις, υποτίθεται πως τηρούν τις υποσχέσεις για τις οποίες έχουν πάρει τη λαϊκή εντολή.
Θα πει κανείς: Τώρα και όσο η Ελλάδα παραμένει υπό επιτροπεία, τα χέρια της όποιας κυβέρνησης είναι δεμένα. Ναι, αλλά ας μη δίνουν λοιπόν οι κυβερνήσεις υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν. Γιατί σήμερα όχι απλά δεμένη αλλά εξαιρετικά δύσκολη είναι η ζωή του απλού πολίτη η τσέπη του οποίου έχει αδειάσει από φόρους και χαράτσια που δεν έχει επιλέξει, ούτε έχει εγκρίνει.
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, χθες σε δημοσιεύματα διαβάσαμε ότι 100 πρώην βουλευτές δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και αναμένεται να πάρουν αναδρομικά από το 2009 και μετά…
Αλλοι παίρνουν αναδρομικά και άλλοι πληρώνουν… αναδρομικά και διαχρονικά…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 24/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/diachronika/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου