Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ελπίδα οι νέοι

Πριν από δέκα χρόνια το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης είχε προκαλέσει η λεγόμενη τότε «γενιά των 700 ευρώ». Τότε, εν έτει 2007, είχε δημιουργηθεί και η «G700» με δικό της ιστολόγιο που αυτοπροσδιοριζόταν ως «μια εναλλακτική κίνηση πολιτών στο διαδίκτυο, στην οποία συμμετέχουν νέοι, στην ηλικιακή ομάδα 25 με 35, οι οποίοι προβληματίζονται έντονα για τη γενιά τους και αυτά που τους επιφυλάσσει το μέλλον».
Τον Ιουλίου 2012 «η G700 έκλεισε τον κύκλο της». Οχι όμως και η οικονομική κρίση.
Τώρα, έχουμε φτάσει να μιλάμε για τη γενιά των 400, ενίοτε των 300 ή ακόμα και των… 200 ευρώ!
Γι’ αυτό και οι πολιτικοί, δεν πρέπει να απορούν για το ότι
-μέσα σε αυτή την πραγματικότητα- οι νέες γενιές σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό, έχουν απομακρυνθεί από τα κόμματα και αμφισβητούν τις κατεστημένες πολιτικές και κοινωνικές δομές.
Τώρα, είναι, επιτέλους, η ώρα να τεθούν από την πολιτεία οι προτεραιότητες που θα στηρίξουν τις γενιές της κρίσης και θα πατάξουν την ανεργία των νέων. Με πολιτικές που δεν θα στερούν από τη χώρα το μέλλον της και δεν θα αγνοούν τη νεολαία της.
Ομως, η μεγαλύτερη ελπίδα για αλλαγή του status quo, έρχεται πρωτίστως από τους ίδιους τους νέους. Από τους ανθρώπους που μεγαλώνουν μέσα στην κρίση, βλέπουν ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα και ότι τη ζωή σου πρέπει να τη φτιάξεις ο ίδιος. Από τις γενιές που τα «θέλουν όλα τώρα» και που διεκδικούν ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον. Που διεδικούν «τη ζωή που τους ανήκει».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 5/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/elpida-i-nei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου