Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πολιτικές και νεολαία

Η αμφισβήτηση των νέων για τον Κόσμο που έχουν φτιάξει οι μεγαλύτεροι και οι λογής εξουσίες, δεν είναι ασύνδετη με τα αποτελέσματα εκθέσεων οργανισμών και φορέων για τη φτώχεια, την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτές οι ανισότητες είναι όχι μόνο απειλή για την κοινωνική συνοχή αλλά και ντροπή για τα σύγχρονα πολιτικά συστήματα, τουλάχιστον του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, που δεν έχουν καταφέρει να τις αντιμετωπίσουν. Αντίθετα, οι κυρίαρχες οικονομικές πολιτικές διευρύνουν τις ανισότητες και οδηγούν στο περιθώριο ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας σε όλο τον κόσμο, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον.
Αυτή τη φορά το “καμπανάκι κινδύνου” ήρθε από τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) ο οποίος σε νέα έκθεσή του, που παρουσιάστηκε το Σάββατο σε δημοσίευμα των “Χανιώτικων νέων”, προειδοποιεί ότι οι νέες γενιές θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν εντεινόμενες ανισότητες σε πιο προχωρημένη ηλικία, με ανεργία και χαμηλούς μισθούς. Και προτείνει να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες με καλύτερη πρόσβαση στην ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά, με το να βοηθηθούν οι νέοι να μπουν στην αγορά εργασίας, να αυξηθούν οι δαπάνες υγείας για την πρόληψη, κ.ά.
Όλα αυτά θα έπρεπε να ήταν ή να γίνουν απόλυτη προτεραιότητα των κυβερνήσεων ώστε να αρχίσουν να υπηρετούν απόλυτα τις κοινωνίες και τη νεολαία. Τη νεολαία που δεν παύει να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 23/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/politikes-ke-neolea/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου