Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Εκθεση αφίσας του ΕΟΤ από το Σάββατο στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Ανοίγει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου τις πύλες του το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στη Χαλέπα, για να φιλοξενήσει την έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού από τη συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the Eternal Light».
Η έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 9 π.μ. μέχρι και τις 2 μ.μ.
Η έκθεση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες «από το 1929, χρονιά κατά την οποία με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού, μετέπειτα Ε.Ο.Τ., μέχρι και το 2009».
Πολλές αφίσες είναι έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή, Π. Τέτση, Μ. Κατζουράκη, Φ. Κάραμποτ και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly’s), Σ. Μελετζή, Δ. Χαρισιάδη, καθώς και σημαντικών γραφιστών.
Η συλλογή και η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στον Λευτέρη Λαμπράκη.
Κάλεσμα στους Χανιώτες να επισκεφτούν την έκθεση απηύθυναν την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κρήτης, Δημήτρης Μιχελογιάννης, η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, και ο ηθοποιός, συλλέκτης και επιμελητής, Λευτέρης Λαμπράκης. Επίσης, έγιναν αναφορές στο έργο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και στο χρονοδιάγραμμα μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 13/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/ekthesi-afisas-tou-eot-apo-to-savvato-sto-neo-archeologiko-mousio-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου