Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Μια ζεστή αγκαλιά από τα συσσίτια της Σπλάντζιας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Ο κ. Μ. Καλλιγέρης
Εκατό χιλιάδες μερίδες σε έναν χρόνο! Τον αριθμό αυτό -αριθμό ρεκόρ- μερίδων φαγητού σε άπορους, συμπλήρωσαν χθες τα συσσίτια της Σπλάντζιας Χανίων, τα οποία έχουν απλώσει μια ζεστή αγκαλιά σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από το 1963 και μέχρι τις μέρες μας, στην συνοικία της Σπλάντζιας,  μέσα από τον  Σύλλογο «Φιλόπτωχοι Αδελφοί – Φιλόπτωχα Συσσίτια».
Ολα αυτά τα χρόνια, ούτε στιγμή δεν έχουν σταματήσει τα –γνωστά σε όλη την επικράτεια- συσσίτια της Σπλάντζιας τα οποία διευρύνουν συνεχώς τις δραστηριότητές τους καθώς στην σημερινή εποχή, οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Τα συσσίτια ίδρυσε ο αείμνηστος Μανώλης Μαριακάκης ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων στις 28 Δεκεμβρίου 2009. Εκτοτε το έργο του συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, ο σημερινός πρόεδρος των συσσιτίων Μανώλης Καλλιγέρης. Κοντά του  βρίσκονται αρκετοί πολίτες που εννοούν να κάνουν πράξη αυτό που έλεγε ο αείμνηστος για την πολιτική και κοινωνική του δράση και για την υποστήριξη των συσσιτίων, Χανιώτης γιατρός, Κωστής Νικηφοράκης, ότι «ο κόσμος υπάρχει μόνον όταν μοιράζεσαι».
Την προηγούμενη εβδομάδα διανεμήθηκαν από τα συσσίτια της Σπλάντζιας
επτακόσια κιλά πατάτες, τριακόσια κιλά ψάρι και άλλα τρόφιμα σε δικαιούχους. Ο πρόεδρος των Συσσιτίων Μανώλης Καλλιγέρης είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου που με κάθε τρόπο και ανάλογα τις δυνάμεις του, προμηθεύει συνεχώς με τρόφιμα  τα Συσσίτια της Σπλάντζιας.
Ο κ. Καλλιγέρης μιλώντας πρόσφατα στα "Χανιώτικα νέα" είχε τονίσει ότι «υπάρχει μεγάλη βοήθεια τόσο από απλούς πολίτες όσο και από καταστήματα της πόλης μας. Στις 5 Μαρτίου περιμένουμε από το Βερολίνο μια πολύ μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Επίσης έχω τη διαβεβαίωση ότι θα ενισχύσουν το έργο μας, η Ενωση Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος, η Ενωση Συνταξιούχων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ενώ και ο Αριεπίσκοπος  Κύπρου έχει ανταποκριθεί θετικά για αποστολή τροφίμων».
Χθες, ο κ. Καλλιγέρης μας είπε ότι χθες τα συσσίτια έσπασαν ρεκόρ καθώς ξεπέρασαν τον αριθμό των 100.000 μερίδων που διέθεσαν μέσα σε ένα χρόνο. Ο σύλλογος: “Φιλόπτωχοι Aδελφοί. Φιλόπτωχο Συσσίτιο”, όλο το χρόνο προσφέρει:
- Δωρεάν φαγητό σε άπορες οικογένειες και άτομα που έχουν ανάγκη.
- Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη στο οδοντιατρείο του συλλόγου, με το οποίο συνεργάζονται εθελοντικά δεκατρείς οδοντίατροι.
Επίσης, δημιούργησε βιβλιοθήκη και παιδική βιβλιοθήκη. Τώρα, στις προτεραιότητες των συσσιτίων είναι η λειτουργία ξενώνα για αστέγους είναι στις προτεραιότητες των Συσσιτίων της Σπλάντζιας.
(Χανιώτικα νέα - 22/2/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/116466-rekor-prosforas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου