Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Νέα διάκριση για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Διάκριση για ελληνικά ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων το Πολυτεχνείο Κρήτης, επιφύλαξε μια από τις  γνωστότερες λίστες κατάταξης των Πανεπιστημίων στον κόσμο:  Academic Ranking of World Universities (ARWU).
Συγκεκριμένα, το Πολυτεχνείο Κρήτης στην τελική παγκόσμια κατάταξη για το 2017 πήρε τις θέσεις 151-200 στο επιστημονικό πεδίο (κλάδος Civil Engineering).
Σύμφωνα με πληροφορίες το αποτέλεσμα προέκυψε μετά και από αξιολόγηση της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης σε σχέση με όλες τις Σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανά τον κόσμο. 
Στην ίδια λίστα στην 7η θέση εμφανίζεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), στις θέσεις 76 – 100 το Πανεπιστήμιο Πατρών, στις θέσεις 101- 150 το ΑΠΘ, στις θέσεις 201 – 300 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για την πρώτη λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά το 2003 προερχόμενη από το Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong University της Κίνας. Η λίστα κάθε χρόνο αξιολογεί περισσότερα από 1200 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης και δημοσιεύει τα 500 καλύτερα από αυτά, ενώ θεωρείται από τις κορυφαίες και γνωστότερες λίστες κατάταξης Πανεπιστημίων. Τα κριτήρια της λίστας ARWU αφορούν κατά κύριο λόγο την έρευνα.
Η λίστα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/index.html
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nea-diakrisi-gia-to-politechnio-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου