Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Συμφωνίες και... ανταλλάγματα

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της ΝοτιοΑνατολικής Μεσογείου χαρακτηρίζεται από αστάθεια και πολυπλοκότητα με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, μέσα σε αυτή τη συγκυρία, πρέπει, προφανώς, να λαμβάνει υπόψη της όλα τα νέα δεδομένα, στο πλαίσιο του εφικτού.
Ενας άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι τα των διεθνών σχέσεων και της διπλωματίας, ο πρέσβης επί τιμή και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον (2005 – 2009), Αλέξανδρος Μαλλιάς, ο οποίος είναι συγγραφέας του βιβλίου: “Στον αστερισμό του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ”, είχε πει πρόσφατα από τα Χανιά ότι οι ΗΠΑ επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για σταθερότητα στην Ελλάδα και στηρίζουν τις ελληνικές κυβερνήσεις «ακριβώς λόγω της Βάσης τους στη Σούδα, καθώς η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής χαρακτηρίζεται από αστάθεια και χάος».
Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, φανέρωσε το έντονο ενδιαφέρον της υπερδύναμης για την Ελλάδα.
Ομως, όπως είχε πει και ο κ. Μαλλιάς, η εθνική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων αποτελεί τον “δρόμο” για να πετύχει η Ελλάδα ανταλλάγματα από τις ΗΠΑ, μετά την ανανέωση της συμφωνίας για τη Βάση της Σούδας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 21/10/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/simfonies-ke-antallagmata/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου