Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Απομάκρυνση σκουπιδιών από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Σούδας

Δεκάδες λάστιχα, καναπέδες, καρέκλες και τρεις βυθισμένες βάρκες ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που απομακρύνθηκαν από τη χερσαία ζώνη του λιμένα της Σούδας κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού.
Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 22 μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι με σκουπίδια και 8 φορτηγά με ξύλα που είχαν απομείνει από ναυάγιο που απομακρύνθηκε από το λιμάνι πριν δύο χρόνια.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού στον οποίο προχώρησε μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σούδας.
Οπως ανακοίνωσε χθες το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, ο καθαρισμός της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Σούδας ήταν από την Ιχθυόσκαλα μέχρι και το Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων, κ. Κώστας Μπροκαλάκης, σημειώνει: «Η εικόνα της χερσαίας ζώνης του Λιμένα της Σούδας τα τελευταία χρόνια από την Ιχθυόσκαλα μέχρι το Εμπορικό Τμήμα του Λιμένα με όλα αυτά τα σκουπίδια ήταν τραγική, δεν τιμούσε κανένα και ήταν μια περιβαλλοντική υποβάθμιση για την ευρύτερη περιοχή. Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων της Σούδας για απομάκρυνση των σκουπιδιών. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρηθεί καθαρή η περιοχή και να μην ξαναδούμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες ντροπής. Για τον λόγο αυτό είμαστε σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο, κυρίως όμως οι ίδιοι οι πολίτες είναι αυτοί που πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους. Είναι πολύ σημαντική η καθαρή εικόνα του λιμένα εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου και της άφιξης των χιλιάδων Ελλήνων και ξένων επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία της ακτοπλοΐας».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 17/4/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/119680-apomakrunsi-skoupidiwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου