Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Απέτρεψαν πλειστηριασμό στο Ηράκλειο

Τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης «Λαϊκή Στάση Πληρωμών», στην Κρήτη, σταμάτησαν χθες το πρωί τον πλειστηριασμό οικοπέδου κατοίκου του Ηρακλείου που είχε χρέη στις τράπεζες.
Εκεί, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό που αναγραφόταν η λέξη «Σεισάχθεια» και δεν επέτρεπαν την είσοδο σε κανέναν, και βέβαια ούτε στην αρμόδια συμβολαιογράφο, που προσήλθε για την εκδίκαση της υπόθεσης.
Τότε η συμβολαιογράφος κάλεσε την πρόεδρο των συμβολαιογράφων, η οποία έφτασε στο χώρο και προσπάθησε να πείσει τους συγκεντρωμένους να μην εμποδίσουν τη διαδικασία, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, αποχώρησαν και οι υπάλληλοι, καθώς ήταν αδύνατη η εκτέλεση οποιασδήποτε πράξης κάτω από αυτές τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να μη γίνει ο πλειστηριασμός. Στην περιοχή έσπευσε και αστυνομική δύναμη, η οποία όμως ώς το τέλος είχε ρόλο παρατηρητή.
Οι εκπρόσωποι της Κίνησης «Λαϊκή Στάση Πληρωμών» θυροκόλλησαν την αφίσα τους στην είσοδο του Ειρηνοδικείου και τόνισαν ότι θα πραγματοποιούν παρόμοιες κινητοποιήσεις κάθε Τετάρτη, για την αποτροπή πλειστηριασμών οφειλετών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα απηύθυναν έκκληση στους πολίτες του Ηρακλείου να δώσουν το «παρών» σε όλες τις επόμενες συνεδριάσεις, λέγοντας ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί ακάθεκτος.
Επίσης κατήγγειλαν την πρόεδρο των συμβολαιογράφων ότι «είχε το θράσος να μας πει ότι αυτό που κάναμε δεν ήταν σωστό, γιατί εάν παρεμποδίζουμε το έργο της Δικαιοσύνης, πώς θα ξεπληρώσουμε τους δανειστές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου