Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Αντιφασιστικό πολιτιστικό φεστιβάλ από σχολεία στα Χανιά

Με τέχνη και πολιτισμό, οι μαθητές των Χανίων "απαντούν" στην αναβίωση φασιστικών τάσεων και ιδέων.
Με μήνυμα: "Τσακίζουμε το φασισμό, χτίζουμε την ελπίδα", θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ των σχολείων, από μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές οι οποίοι απευθύνονται διά του πολιτισμού σε όλη την κοινωνία. Το φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, συνδιοργανώνουν η Αντιφασιστική Κίνηση της ΕΛΜΕ Χανίων, η Ενωση Γονέων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες περιλαμβάνει δημιουργία γκράφιτι, εργαστήριο ζωγραφικής - σκίτσου - αφίσας, παρουσίαση εργασιών, προβολή ντοκιμαντέρ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα εν συντομία έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4
•Αυλή: 6μ.μ. Δημιουργία graffiti, 10μ.μ Μαθητικά συγκροτήματα: Στιχομυθία- loopa, no probz, indigo, collective
•Ισόγειο: Φουαγιέ στις 6μ.μ.: Εργαστήριο ζωγραφικής - σκίτσου - αφίσας, έκθεση μαθητικής ζωγραφικής. Αίθουσα: 6μ.μ.: Από την Κινηματογραφική ομάδα του 2ου Λυκείου Χανίων προβολή της ταινίας This is England (101’) Βρετανία 2006.
Αίθουσα 9μ.μ. - Από τη θεατρική ομάδα του Λυκείου Ελ. Βενιζέλου παρουσιάζεται το θεατρικό έργο 'Αντιγόνη' του Μπέρτολτ Μπρέχτ
•1ος Όροφος στις 6μ.μ.: Παρουσίαση εργασίας ( project ) από ομάδα μαθητών του Λυκείου Βάμου με θέμα: Ανθρώπινα δικαιώματα και σχολική βία. 7:30μ.μ.: προβολή παρουσίασης εργασιών μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων με θέμα "Ρατσισμός-Φασισμός",
8μ.μ.: Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα "Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά" και θα ακολουθήσει συζήτηση.
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4
•Αυλή στις 9:30μ.μ. χορευτικό δρώμενο, 10μ.μ Μαθητικά συγκροτήματα: viva L' antarctica, xtac, los bardos locos,  phatschool.
•Ισόγειο: Φουαγιέ στις 6 μ.μ.: Εργαστήριο ζωγραφικής - σκίτσου - αφίσας, έκθεση μαθητικής ζωγραφικής. Αίθουσα: 6μ.μ. - Από την Κινηματογραφική ομάδα του 2ου Λυκείου Χανίων προβολή της ταινίας "Η γλώσσα της πεταλούδας" (96’) (La lengua de las mariposas) (1999) (Ισπανία).
Αίθουσα στις 9 μ.μ.: παρουσίαση δραματοποιημένου ποιήματος με τίτλο "First they came" του HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Niemöller" _blankMartin Niemöller από το Μουσικό Γυμνάσιο Θερίσσου.
•1ος Όροφος στις 6μ.μ.: Παρουσίαση εργασίας (project ) από ομάδα μαθητών του Λυκείου Ακρωτηρίου με θέμα τα Ανθρώπινα δικαιώματα.
8μ.μ.: Προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα "Από τους Σουμπερίτες στη Χούντα και στους σύγχρονους νεοναζί" και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/4/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/119710-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου