Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ για ζημιές από πυρκαγιές του 2010

Αποζημιώσεις για ζημιές από πυρκαγιές του 2010 και στον νομό Χανίων θα δώσει ο ΕΛ.Γ.Α.! Με χθεσινή ανακοίνωση του ο ΕΛ.Γ.Α. «καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων "Πυρκαγιές 2010", με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά».
Η προθεσμία είναι από χθες Πέμπτη και έως την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αιτήσεις θα είναι «για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους δραστηριοτήτων που ζημιώθηκαν, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το έτος 2010 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Πειραιά, Αττικής, Δωδεκανήσων, Εύβοιας, Κυκλάδων, Σάμου, Χίου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Κέρκυρας, Φθιώτιδος, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Μεσσηνίας».
Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  m.loukidou@elga.gr,  a.belesioti@elga.gr και  a.spanou@elga.gr ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α. της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού www.elga.gr. 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Στο μεταξύ, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σύσκεψη εργασίας προκειμένου να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα πυροπροστασίας των περιοχών με έμφαση στις ευαίσθητες δασικές περιοχές της Κρήτης.
Σε σχετική ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης αναφέρεται ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντωμένης Διοίκησης Κρήτης Γεωργίου Δεικτάκη και σ’ αυτήν συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, η Διευθύντρια και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Διευθύντρια Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και οι Διευθυντές Δασών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.
(Χανιώτικα νέα - 12/4/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/119377-apozimiwseis-el-g-a-kai-ston-nomo-xaniwn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου