Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος εισαγγελέα Χανίων

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε προ ημερών σε βάρος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων, Γιάννη Πενταγιώτη, για «ανάρμοστη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά», με αφορμή επικριτική επιστολή του για τις μνημονιακές πολιτικές και την επικύρωση των μνημονίων από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Μετά την ανάρτηση της επιστολής στον ιστότοπο dikastis.blogspot.com και ειδικότερα στην ιστοδιεύθυνση: http://dikastis.blogspot.gr/ 2012/10/blog-post_8361.html, στις 23 Οκτωβρίου 2012, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σε βάρος του κ. Πενταγιώτη.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Κρήτης και ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ετσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, προ ημερών ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη για «ανάρμοστη, αναξιοπρεπή συμπεριφορά δικαστή».
Μέχρι τώρα ο κ. Πενταγιώτης δεν έχει προχωρήσει σε κάποια δήλωση ή σχόλιο, ενώ αναμένει πλέον να τον καλέσει ο Αρειος Πάγος για να απολογηθεί.
Πάντως, όταν είχε γίνει γνωστή η είδηση για την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα πλήθος Φορέων και πολιτών στα Χανιά είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον κ. Πενταγιώτη και στο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης απόψεων.
Υπενθυμίζεται ότι στην επιστολή του ο κ. Πενταγιώτης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία, ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος, το οποίο, όπως φαίνεται, σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του, υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος, των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ».
Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας, συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλει η τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες», ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση 'δωσιλόγων'» που, όπως υποστηρίζει στην επιστολή του, «προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας τον λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του».
Επιπλέον, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης 'yes men' που έχουμε που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση τον λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».
(Χανιώτικα νέα - 1/2/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/115214-diwksi-gia-anarmosti-sumperifora/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου