Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Η πολιτεία στερεί από 12χρονο τους καθηγητές του

Η τυφλή... πολιτεία στερεί από 12χρονο παιδί τούς καθηγητές που έχει ανάγκη. Ο 12χρονος, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την αναλγησία της πολιτείας, έχει απώλεια όρασης και φοιτά στην Α' Γυμνασίου της Χώρας Σφακίων Χανίων.
Το Δημοτικό σχολείο το ολοκλήρωσε στον Βουβά Σφακίων, έχοντας στο πλάι του δασκάλους Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο φέτος -κι ενώ ήδη βρισκόμαστε στο μέσο του β' τριμήνου- το υπουργείο Παιδείας, «ελλείψει πιστώσεων», δεν έχει προχωρήσει στην πρόσληψη καθηγητών Ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο της Χώρας Σφακίων.
Εχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς του Δήμου Σφακίων, του σχολείου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων για την πρόσληψη ενός μαθηματικού και ενός φιλολόγου ειδικευμένων στη γραφή Braille, αλλά η πολιτεία «κλείνει τα μάτια» μπροστά στο πρόβλημα.
Πριν από λίγες μέρες, ο Δήμος Σφακίων απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρόσληψη των απαραίτητων καθηγητών, ώστε να μπορέσει ο μαθητής να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις εξετάσεις της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2013.
Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν επίσης η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων, ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Χώρας Σφακίων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Χώρας Σφακίων, επισημαίνεται:
«Παρόλο που έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς σχολείου και Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, βρισκόμαστε στο μέσο του β' τριμήνου με τον συγκεκριμένο μαθητή να στερείται παράλληλης στήριξης και μάλιστα σε μια δυσπρόσιτη περιοχή, σε απόσταση τουλάχιστον 80 χιλιομέτρων από το πλησιέστερο αστικό κέντρο. Συνέπεια αυτής της έλλειψης θα είναι ο μαθητής να παρουσιάσει σοβαρά μαθησιακά κενά. Για το λόγο αυτό ζητούμε την πρόσληψη ενός μαθηματικού και ενός φιλολόγου ειδικευμένων στη γραφή Braile το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μπορέσει ο μαθητής να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις εξετάσεις της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου