Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Περιστατικά ασιτίας και σε σχολεία της Κρήτης

Αυξάνονται τα περιστατικά ασιτίας μαθητών σε σχολεία της Κρήτης. Εκπαιδευτικοί και γονείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό.
Υπάρχουν, εξηγούν, περιπτώσεις παιδιών που αδυνατούν να αγοράσουν έστω και ένα κουλούρι από το κυλικείο. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει τα δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη. Στην επιστολή τους οι γονείς αναφέρουν πως «οι δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, δυστυχώς, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσουν και τη σχολική κοινότητα της αγροτικής επαρχίας.
»Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι και στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειές τους να τους εξασφαλίσουν το μεσημεριανό γεύμα τους, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, άρχισε η διανομή φαγητού σε 40 - 50 παιδιά καθημερινώς και στα δύο δημοτικά σχολεία».
Τονίζουν, ακόμα, ότι "το φαινόμενο όμως συνεχώς και επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να μοιράζεται σε αρκετά παιδιά ακόμη και το δεκατιανό τους κατά τα διαλείμματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου