Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Διαμαρτυρία για απολύσεις στο ΙΚΑ

Τη διαμαρτυρία για τις απολύσεις στο Ι.Κ.Α., εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων καθώς, όπως επισημαίνει, τα υποκαταστήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα να γίνεται περισσότερο προβληματική η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Ι.Κ.Α. Δυτικής Κρήτης εξηγεί ότι «ύστερα από την χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. - ΕΤΑΜ, ενεργοποιούνται οι δικαστικές αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και απολύονται πανελλαδικά 500 συνάδελφοί μας από τους οποίους 5 υπηρετούν στα Χανιά και 5 στο Ρέθυμνο.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε ξαφνικά από τη Διοίκηση του ΙΚΑ, παρά τη δέσμευση του Διοικητή του Ι.Κ.Α., ότι οι αποφάσεις αυτές δεν θα ενεργοποιηθούν.
Οι συνάδελφοί μας αυτοί είναι επιτυχόντες του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. και υπηρετούν στο Ι.Κ.Α. εδώ και δύο χρόνια.
Ήδη με τις αποφάσεις αυτές καταργείται στην πράξη το νόμιμο δικαίωμά τους να υπηρετούν στο δημόσιο, τη στιγμή που είναι επιτυχόντες με αδιάβλητη διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π.».
Στο σημείο αυτό ο Σύλλογος Εργαζομένων Ι.Κ.Α. τονίζει ότι «με τις απολύσεις τους αυτές θα επέρθει ολοκληρωτική διάλυση και αδυναμία λειτουργίας των πιο καίριων υπηρησιών του Ι.Κ.Α. πανελλαδικά. Τινάζεται στον αέρα η   διαδικασία απονομής των συντάξεων και πολλαπλασιάζεται ο χρόνος απονομής τους, μειώνεται τραγικά η είσπραξη των εσόδων και των καθυστερούμενων οφειλών του Ι.Κ.Α. και πολλαπλασιάζονται οι ουρές στα τμήματα Μητρώου και Παροχών.
Τα Υποκαταστήματα μας στα Χανιά και στο Ρέθυμνο με την ήδη τραγική έλλειψη   προσωπικού (λόγω της αναστολής των προσλήψεων, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων, τη δημιουργία και υποστήριξη των ΚΕΠΑ, τις μετατάξεις στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ.λ.π.) αποδυναμώνονται ακόμη περισσότερο με συνέπεια να γίνει περισσότερο προβληματική η εξυπηρέτηση των ασφαλισμέvων και των εργοδοτών».
Καταλήγοντας τα μέλη του Συλλόγου ζητούν «την κατανόηση των συναλλασσόμενων για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των Υποκαταστημάτων μας».
Καλούν «τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής   Μεταρρύθμισης και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να υλοποιήσουν άμεσα τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ένα εργαζομένων στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες «θα αποκατασταθούν με νόμιμο και ασφαλή τρόπο» οι συνάδελφοί μας αυτοί και να λύσουν το πρόβλημα τώρα!».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/2/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/115688-apoluseis-sto-i-k-a/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου