Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Καταργούν την Πληροφορική;

Το ενδεχόμενο κατάργησης του μαθήματος της Πληροφορικής από το νέο Λύκειο βρίσκει ριζικά αντίθετους τους εκπαιδευτικούς.
Οπως επισημαίνουν καθηγητές Πληροφορικής από τα Χανιά, «στo προτεινόμενο σχέδιο του Υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις παρατηρούμε ότι το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον έχει αφαιρεθεί εντελώς. Το συγκεκριμένο μάθημα αποτελεί τη βάση της αλγοριθμικής σκέψης, η οποία είναι θεμελιώδης για τους φοιτητές που εισάγονται σε Σχολές Πληροφορικής (οι οποίες και αποτελούν περίπου σήμερα το 1/4 της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), αλλά επιπλέον προσφέρει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων που αφορούν τις περισσότερες σχολές θετικών επιστημών.
Το γεγονός αυτό αποτελεί οπισθοδρόμηση για την επιστήμη της Πληροφορικής, η οποία πλέον υποβαθμίζεται στο σχολείο από επιστήμη σε δεξιότητα χρήσης των υπολογιστών και αποκόπτει τους μαθητές του Λυκείου από έναν επιστημονικό τομέα δυναμικά αναπτυσσόμενο στη χώρα μας».
Θα είναι, πράγματι, αδιανόητο, εν έτει 2013, να γίνουν... περικοπές στην Πληροφορική στην εκπαίδευση. Επιβάλλεται να το ξανασκεφτούν στο Υπουργείο Παιδείας.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 6/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου