Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

"Ανάσα" ζητούν οι έμποροι των Χανίων

Το μήνυμα ότι «δεν σώζονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία ρημάζοντας τις περιουσίες» στέλνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σε ανακοίνωσή του με αφορμή την εξαγγελία μέτρων για αναγκαστική είσπραξη οφειλών και καλεί την κυβέρνηση να δώσει «ανάσα στους ασφαλισμένους» και να ακούσει «τον σφυγμό της αγοράς».
«Κύριοι κυβερνώντες, μετά από 4 χρόνια κρίσης στην αγορά και εξαθλίωσης των επιχειρήσεων, για άλλη μία φορά μας αποδεικνύετε πως είστε εντελώς τόπου και χρόνου με την περιβόητη ρύθμιση στον Ο.Α.Ε.Ε., χρήση της οποίας μπορούν να κάνουν ελάχιστοι ζητώντας δικαιολογητικά όπως αυτό της φορολογικής ενημερότητας και προϋποθέσεις όπως το να δηλώνει κέρδη η επιχείρηση!», αναφέρει στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει σε σκληρή γλώσσα:
«Μας στερείτε δηλαδή την επιλογή να κάνουμε ρύθμιση στο Ασφαλιστικό μας Ταμείο, ώστε να εξασφαλίσουμε περίθαλψη για την οικογένειά μας, εάν δεν μπορούμε να κάνουμε ταυτόχρονα ρύθμιση και στην Εφορία ή εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι η επιχείρηση είναι κερδοφόρα, άρα θα μπορεί να πληρώνει τις δόσεις. Αλήθεια, πού ζείτε; Εχετε συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι επιχειρήσεις; Πιστεύετε ότι υπάρχει έστω και ένας Ελληνας έμπορος που θα στερούσε από πρόθεση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά του και τον εαυτό του; Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, όμως, τώρα μας απειλείτε με 'μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών' εντός 20 ημερών από την ειδοποίησή μας. Αλήθεια, τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για αναγκαστικές εισπράξεις;
Θα μας κλείσετε φυλακή; Θα μας πάρετε την πρώτη και μοναδική κατοικία μας; Θα μας διαπομπεύετε δημοσίως (ναι, και αυτό το ακούσαμε!)».
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητά:
«-Να σταματήσουν οι απειλές άμεσα.
-Να δοθεί πραγματική δυνατότητα για ρυθμίσεις.
-Να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
-Να κεφαλαιοποιηθούν οι οφειλές από ένα ύψος και επάνω και να πληρώνουμε από εδώ και εμπρός τις εισφορές μας, παίρνοντας μειωμένη σύνταξη, η αποπληρώνοντας τότε το οφειλούμενο κεφάλαιο.
-Να αφαιρεθούν από τις οφειλές μας τα ποσά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού δεν μας την παρείχατε ποτέ».
Επίσης, οι έμποροι δηλώνουν ότι «θα σταθούμε έμπρακτα στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θα υποστεί δίωξη και θα απειληθεί με φυλάκιση, κατάσχεση της περιουσίας του και όποια άλλα τέτοιου τύπου μέτρα» και καταλήγουν:
«Κύριοι νομοθετούντες, δεν σώζονται τα Ασφαλιστικά Ταμεία ρημάζοντας τις περιουσίες και τον κόπο του εμπορικού κόσμου. Μην ξεχνάτε είμαστε και θα είμαστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Καταλάβετε επιτέλους το εξής: Οσο μας πιέζετε τόσο λιγότερα θα παίρνετε και τόσο προς τον γκρεμό θα βαδίζουμε όλοι μαζί. Δώστε ανάσα στους ασφαλισμένους, επιτέλους ακούστε τον σφυγμό της αγοράς. Οσο υπάρχει ακόμα...».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Παναγιώτης Ζερβουδάκης και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 10/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου