Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ενωση Ξενοδόχων Χανίων: Οχι αυτοκίνητα στο παλιό λιμάνι

Απόλυτη στήριξη στην απόφαση απαγόρευσης της στάθμευσης των αυτοκινήτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη του παλιού λιμανιού παρέχει η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων καθώς, όπως τονίζει, το λιμάνι είναι για τους πεζούς και όχι για τα οχήματα.
Παράλληλα, η Ενωση τονίζει ότι το συγκεκριμένο μέτρο που αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα συντελέσει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, της ποιότητας ζωής, αλλά και στην τουριστική αναβάθμιση των Χανίων.
Στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την εν λόγω απαγόρευση που έχει τεθεί σε ισχύ, η Ενωση Ξενοδόχων, κατ' αρχήν ξεκαθαρίζει:
«Με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για  την  οριστική απαγόρευση της στάθμευσης των αυτοκινήτων σε όλη τη χερσαία λιμενική ζώνη του ενετικού λιμανιού των Χανίων, με στόχο την προστασία και ανάδειξη του αρχιτεκτονικού μνημείου της πόλης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στηρίζουμε την απόφαση αυτή. Ως  Ενωση είχαμε ζητήσει 2 φορές να απαγορευτεί η κυκλοφορία  και η στάθμευση παντός είδους οχημάτων μέσα στο ενετικό λιμάνι, διότι ένα ζωντανό ιστορικό μνημείο χάνει την αξία του, ενώ παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες αναρωτιούνται για ποιον λόγο υπάρχει αυτή η υποβάθμιση».
Οι ξενοδόχοι θεωρούν ότι «είναι απαίτηση της κοινωνίας των Χανίων, στο λιμάνι, να μην υπάρχουν αυτοκίνητα και ο κόσμος να μπορεί επιτέλους να κυκλοφορεί όλες τις ώρες πεζός από το μεσημέρι έως το βράδυ, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αισθητική όχληση» και συμπληρώνουν:
«Ως Ενωση θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, αλλά σίγουρα θα βοηθήσει και στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας. Επίσης όσον αφορά τη στάθμευση, είμαστε σίγουροι ότι τα δημοτικά parking, σε συνδυασμό με τα ιδιωτικά που υπάρχουν περιμετρικά από το ενετικό λιμάνι, μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τόσο των τουριστών όσων  και των ντόπιων συνανθρώπων μας (ίσως χρήζει βελτίωση της πληροφόρησης για το που υπάρχουν αυτά τα Parking έτσι ώστε όλοι οι επισκέπτες να βρίσκουν εύκολα τις διάφορες επιλογές).
Σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αρχαιολογικής σημασίας (όπως και το ενετικό μας λιμάνι) είναι σύνηθες οι επισκέπτες να χρειάζεται να περπατήσουν τουλάχιστον για 20 λεπτά έτσι ώστε να απολαύσουν τον αρχαιολογικό χώρο από το δημόσιο ή ιδιωτικό Parking στο οποίο έχουν σταθμεύσει».
Τέλος, συμφωνούν ότι «η πρόσβαση θα μπορούσε να ενισχυθεί με ηλεκτροκίνητα αμαξίδια της Δημοτικής Υπηρεσίας για επισκέπτες με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους και επιβεβαιώνουμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε στην αγορά τέτοιων αμαξιδίων» και συμπληρώνουν:         
«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και χαιρετίζουμε κάθε έμπρακτη απόδειξή του».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μανώλης Χ. Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυριάκος Ε. Παπαδάκης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 9/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου