Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Δεκαπενταύγουστος

Του ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΒΙΑΚΗ
Δεκαπενταύγουστος. Και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Χανιά "βουλιάζουν" από τον κόσμο. Από μικρούς και μεγάλους. Και αυτό φαίνεται παντού. Τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο. Τόσο στους δρόμους όσο και στα μαγαζιά.
Στις παραλίες, αλλά και στα μπαρ. Γιατί τα Χανιά αρέσουν. Οπως και τα μαγαζιά τους: Η παλιά πόλη, αλλά και η Αγία Μαρίνα και ο Πλατανιάς είναι σταθερές αξίες στις προτιμήσεις της νεολαίας για νυχτερινή ζωή και όχι μόνο. Αλλά ακόμη και αρκετά χωριά που άλλοτε μοιάζουν έρημα, τώρα "σφύζουν" από ζωή. Κοσμοσυρροή, άλλωστε, αναμένεται σήμερα και στα πανηγύρια του Νομού Χανίων.
Η σημερινή ημέρα, παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, δεν... προσφέρεται για γκρίνια, αλλά για χαρά. Και έχει να στείλει το δικό της μήνυμα: Οτι αν κάτι δεν μπορεί κανείς -καμία τρόικα και κανένα Δ.Ν.Τ.- να στερήσει από αυτόν τον λαό είναι η χαρά και το γλέντι. Τον χορό και το τραγούδι που αυθορμήτως δημιουργείται μέσα από τις παρέες. Με γνωστούς και αγνώστους που, ειδικά τις χρονιάρες ημέρες, γινόμαστε μια παρέα και συνυπάρχουμε στις γειτονιές και στις ταβέρνες, στα πανηγύρια και στα σπίτια.
Δεκαπενταύγουστος, λοιπόν, και ας αφεθούμε στην απόλαυσή του.
Στα Χανιά και παντού...
(Χανιώτικα νέα - 15/8/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου