Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μνήμες από δύο τραγωδίες στα Χανιά στις 8 Δεκεμβρίου

Μνήμη θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου “Ηράκλειον” (1966) στη Φαλκονέρα αλλά και της αεροπορικής τραγωδίας (1969) η ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στα Χανιά.
Την ίδια ημέρα το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Ποταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο και θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, η τελετή στο μνημείο στην πλατεία Τάλω (“Χέρι”).
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ
Το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Οσίου Παταπίου στην πλατεία Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων έχει ως εξής:
•Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα 17.00: Θα ψαλλεί ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας
Ώρα 18.30: Θα ψαλλεί η παράκληση του Οσίου
•Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα 07.00: Θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας & Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού μετά το πέρας της οποίας θα ψαλλεί μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων του ναυαγίου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «Ηράκλειο» και των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος.
•Ώρα 10.00: Θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην Αίθουσα Ιωάννη Σπανουδάκη του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων (Φουαγιέ)
ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ
Ηταν στις 8 Δεκεμβρίου 1966, κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα (2 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της νήσου Μήλου), όταν το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Ηράκλειον», που εκτελούσε το δρομολόγιο Σούδα – Πειραιάς, βυθίστηκε, λόγω μετατόπισης φορτίου, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 241 άνθρωποι.
Τρία χρόνια αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 1969, ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής, προερχόμενο από τα Χανιά, κατέπεσε στην Κερατέα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 90 επιβαίνοντες.
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mnimes-apo-dio-tragodies-sta-chania-tin-erchomeni-deftera/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου