Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Εργασίες στον πομπό μεσαίων της ΕΡΑ Χανίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για τη βελτίωση του ήχου της ΕΡΑ Χανίων από τα μεσαία κύματα της ραδιοφωνίας και τη συχνότητα των 1.512 χιλιοκύκλων. Προσφάτως είχαμε σχολιάσει ότι η ακρόαση του σταθμού από τα Μεσαία δεν είναι τόσο... ευχάριστη καθώς ο ήχος εμφανίζει συχνά "μπούκωμα". Ηδη, η ποιότητα λήψης έχει ελαφρώς βελτιωθεί, αλλά οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αναμένεται να διαρκέσουν αρκετό χρονικό διάστημα. Τις ώρες των εργασιών ο πομπός πιθανώς να είναι εκτός λειτουργίας.
Να σημειώσουμε ότι η ΕΡΑ Χανίων από τα Μεσαία Κύματα φτάνει και στο... εξωτερικό! Και αυτό γιατί η διάδοση των Μεσαίων κατά τις βραδινές ώρες φτάνει σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Ετσι, σε φόρουμ και ιστοσελίδες που ασχολούνται με τα Μεσαία, έχουν γίνει αρκετές αναφορές για λήψη του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού των Χανίων σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ο πομπός μεσαίων της ΕΡΑ Χανίων έχει ισχύς 100 KW, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματική ισχύς με την οποία εκπέμπει είναι κάτω από 100 KW.
Επίσης, οι πομποί της ΕΡΑ Χανίων στα FM έχουν ισχύς 10 KW εκείνος της Σκλόκας (104) και 1 KW της Μαλάξας (100,6).
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 2/3/2013)

1 σχόλιο:

  1. Πόσοι είναι αυτοί που τον ακούνε στα μεσαία?? 100...2000...πόσοι?? (να τους κάνει δώρο η ερα δορυφορικούς δέκτες ) και η ακτινοβολία που τρώνε στο κεφάλι τα πιτσιρίκια στο σχολείο που είναι δίπλα??? τα κάνει εξυπνότερα φαντάζομαι...
    Η το σχολείο να φύγει από εκεί ή η κεραία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή