Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Αλλες πολιτικές...

Με επεισόδια “συνοδεύεται” μία ακόμα σύνοδος των G20, δηλαδή των ηγετών των 20 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη, που ξεκινά σήμερα στο Αμβούργο.
Οπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, τα πρώτα επεισόδια έγιναν το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε διαδηλωτές και την Αστυνομία.
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Καλώς ήρθατε στην Κόλαση!» ενώ κατά τα επεισόδια που έληξαν με καταστολή, τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί.
Πάντα, οι σύνοδοι των ισχυρών του κόσμου προκαλούν αντιδράσεις, όπου κι αν διεξάγονται. Αντιδράσεις από νέους, κυρίως, οι οποίοι ζουν τα αδιέξοδα των σύγχρονων οικονομικών πολιτικών, τον εφιάλτη της ανεργίας, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση. Αντιδράσεις με αίτημα την διαμόρφωση άλλων πολιτικών. Πολιτικών για το κοινωνικό κράτος και το κράτος – πρόνοιας, για το περιβάλλον, για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή και ενάντια στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Αυτές οι πολιτικές, πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας, θα ήταν, ίσως, ικανές να “γεφυρώσουν”  το χάσμα ανάμεσα σε κοινωνικά στρώματα και τους ισχυρούς της γης και θα έθεταν τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον στην γηραιά ήπειρο αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 8/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/alles-politikes-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου