Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Καταγραφή σεισμικών κυμάτων από τα Δωδεκάνησα στις γειτονιές των Χανίων από τους σταθμούς του ΤΕΙ Κρήτης

Μέχρι τα Χανιά έφτασαν τα σεισμικά κύματα από την ισχυρή δόνηση 6,6 Ρίχτερ στα Δωδεκάνησα. Το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στο οποίο στεγάζεται και η έδρα UNESCO για τη φυσική του εσωτερικού της γης και τη μείωση γεωκαταστροφών, κατέγραψε τα σεισμικά κύματα στις γειτονιές των Χανίων. Κατέγραψε επίσης τα σημεία στα οποία ήταν μεγαλύτερη η έντασή τους (κόκκινο χρώμα στον χάρτη).
Οπως σημειώνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθηγητής Γεωφυσικής και Σεισμολογίας, Δρ. Φίλιππος Βαλλιανάτος, «το Εργαστήριο προχώρησε σεχωρική κατανομή σε σχεδόν πραγματικό χρόνο της Ισχυρής Εδαφικής κίνησης (σεισμική επιτάχυνση) στο αστικό συγκρότημα των Χανίων από την ισχυρή σεισμική δόνηση. H κατανομή της εδαφικής κίνησης προέρχεται από τους σταθμούς καταγραφής τις Ισχυρής Εδαφικής κίνησης που λειτουργεί εντός της πόλης των Χανιών το Εργαστήριο Γεωφυσικής και Σεισμολογίας και η Εδρα UNESCO για την μελέτη της Φυσικής της Γης και την Μείωση των Γεωκαταστροφών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 21/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/katagrafi-sismikon-kimaton-apo-ta-dodekanisa-stis-gitonies-ton-chanion-apo-tous-stathmous-tou-ti-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου