Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Δράσεις εξωστρέφειας σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης

Δράσεις εκπαίδευσης και εξωστρέφειας αναπτύσσονται σε ερευνητικά ιδρύματα της Κρήτης.
Τόσο στο Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) όσο και στο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο, είτε υλοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, είτε διεξάγονται, αυτό το διάστημα, συναντήσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων.
ΣΤΟ ΙΤΕ
Οπως έγινε γνωστό χθες, στα εργαστήρια TCM του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για διάστημα 5 εβδομάδων, ομάδα 9 φοιτητών από το Πανεπιστήμιο της West Virginia (WVU) των ΗΠΑ, με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα νανο-τεχνολογίας που σχετίζεται με την ανάπτυξη και χαρακτηρισμό διαφανών οξειδίων μετάλλων που βρίσκουν εφαρμογές στα διαφανή κυκλώματα (transparent electronic devices). Η εκπαίδευση της ομάδας των φοιτητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεργασίας ΙRES με το Πανεπιστήμιο της WV και χρηματοδοτείται από τον Εθνικό φορέα NSF των ΗΠΑ.
ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Το Πολυτεχνείο Κρήτης επισκέφτηκε ομάδα καθηγητών από το εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+  για την ανάπτυξη  ικανοτήτων, με στόχο την ανάπτυξη μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (“Development of master curricula for natural disasters risk management in Western Balkan countries” ακρώνυμο NatRisk).
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Νις στη Σερβία, μια ομάδα καθηγητών από διαφορετικά Ιδρύματα των οφελούμενων χωρών επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης, στις 10-12 Ιουλίου, 2017.   Εικοσιπέντε αντιπρόσωποι πέντε συνεργαζομένων Ιδρυμάτων συμμετείχαν στην συνάντηση, οι 16 από τους οποίους ήταν επισκέπτες από τα Ιδρύματα των Δυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα: The University of Niš, UNID: University of Defence in Belgrade, UPKM: University of Priština εγκατεστημένο στην Kosovska Mitrovica, UNSA: University of Sarajevo στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και UBL: University of Banja Luka.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έδωσαν ομιλίες από το Πολυτεχνείο Κρήτης οι: Καθ. Γεώργιος Σταυρουλάκης, Aναπλ. Πρύτανη, επικεφαλής της ΜΟ.ΔΙ.Π, Σχολή Μ.Π.Δ., Καθ. Βασίλης Μουστάκης, Σχολή Μ.Π.Δ., Καθ. Νίκος Πασαδάκης, Σχολή ΜΗΧ.Ο.Π., Αναπλ. Καθηγητής Γιάννης Τσομπανάκης, Σχολή ΜΗ.ΠΕΡ., Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Παρτσινέβελος,  Σχολή ΜΗΧ.Ο.Π., Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Σταυρουλάκη, Σχολή Αρχιτεκτόνων, Επίκουρος Καθηγητής Γιάννης Μαρινάκης,Σχολή Μ.Π.Δ., Υποψ. Δρ. Μαρία Μπακατσάκη, Σχολή Μ.Π.Δ., Δρ. Γεώργιος Ταϊρίδης, Σχολή Μ.Π.Δ., καθώς και οι συνεργάτες Καθηγητής Φίλιππος Βαλιανάτος, Τ.Ε.Ι. Κρήτης, και κος Παναγιώτης Αλεβαντής, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του προγράμματος, καθώς επίσης και για τη δομή των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και τα σχετικά Μέτρα Διασφάλισης Ποιότητας, υπό το πρίσμα της προοπτικής εισόδου των χωρών της Δυτικής Βαλκανικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συζητήσεις προετοίμασαν παραπέρα συνεργασίες στο μέλλον, τόσο μέσα στα πλαίσια του τρέχοντος προγράμματος όσο και ευρύτερα.
H ιστοσελίδα του προγράμματος: http://www.natrisk.ni.ac.rs/.».
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης εβδομάδας επιμόρφωσης προσωπικού για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνου. Συμμετείχαν 30 μέλη προσωπικού 19 ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης από 11 διαφορετικές χώρες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 13/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/drasis-exostrefias-se-ekpedeftika-ke-erevnitika-idrimata-tis-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου