Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Για το περιβάλλον

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει για μία ακόμη χρονιά το Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας που πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου (Ιδρυμα “Αγία Σοφία”) και πλαισιώνεται από ανοιχτές εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση -ημερίδα στο ΙΕΤ- αποτέλεσε “μάθημα” ευαισθησίας για το περιβάλλον αλλά και “μάθημα” για τους δημοσιογράφους, σχετικά με την ανάγκη διασταύρωσης των πληροφοριών, καθώς επικεντρώθηκε στις ψεύτικες ειδήσεις (fake news) που συναντάμε στο διαδίκτυο αλλά ενίοτε και σε παραδοσιακά ΜΜΕ.
Μία ακόμα ανοιχτή εκδήλωση ήταν η προχθεσινή εσπερίδα στο Μουσείο Τυπογραφίας, όπου επισημάνθηκε, ότι οι περιοχές Natura αποτελούν ευλογία για έναν Νομό με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες από το καθεστώς προστασίας που ισχύει.
Τα θέματα περιβάλλοντος είναι θέματα του χθες, του σήμερα και του μέλλοντος. Θα μας απασχολούν πάντα. Και γι’ αυτό δράσεις όπως το Θερινό Σχολείο είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ίδια την κοινωνία και τη δημοσιογραφία.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/gia-to-perivallon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου