Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Νυχτερινός περίπατος…

Τα Χανιά εντός των τειχών της παλιάς πόλης είναι κάπως διαφορετικά. Να είναι η ενέργεια των κτηρίων που “κουβαλάνε” μια τεράστια ιστορία; Να είναι οι αναμνήσεις μας; Αναμνήσεις μιας γενιάς που “γαλουχήθηκε” πέριξ του Φιρκά με μουσικές, κιθάρες, χρώματα και συζητήσεις.
Η περιήγηση στην παλιά πόλη, ο νυχτερινός περίπατος στα στενά με τις ενετικές επιγραφές, στον Τοπανά, στην οδό Αγγέλου, στη Θεοφάνους, στην οδό Γερασίμου, στην Σπλάντζια, αποτελεί αφορμή για ένα νοσταλγικό “ταξίδι” του νου.
Ανάμεσα στα σοκάκια με τα παλιά κτήρια, συχνά τα ερειπωμένα, εκείνα που μένουν αδυσώπητα στον χρόνο, έρχονται σκέψεις για τα “δαιμόνια” που κουβαλάμε, για το σκοτάδι και τα απάτητα μονοπάτια της ψυχής μας. Για τους νέους που βγαίνουν βράδυ και απολαμβάνουν τα ποτά τους σε ζεστά μπαρ, για το λιμάνι εκεί στο Φιρκά κατά τα 90’s, για τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες που συναντάμε στο διάβα μας. Για τα ιδανικά, τις ματαιώσεις, τις προσδοκίες μας. Για τους μποέμ, τις μουσικές, τις αντιθέσεις και αντιφάσεις μας…
Για τη μνήμη που ακουμπά στη φθορά…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 5/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/nichterinos-peripatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου