Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Με τη συμμετοχή 191 παιδιών πραγματοποιείται το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης (TUC Summer Camp) του Πολυτεχνείου Κρήτης για ηλικίες 6 έως 12 ετών.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος το Πρόγραμμα υλοποιείται «με μεγάλη επιτυχία και για 3η συνεχή χρονιά», σε 2 περιόδους: από 22 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου και από 10 έως 31 Ιουλίου.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τo TUC Summer Camp 2017, διαδραστικό και βιωματικό, εφέτος φιλοξενεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης συνολικά 191 παιδιά, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του δραστηριότητες εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας. Εχθές το βράδυ, οι εκατοντάδες μικροί φίλοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, μαζί με τους γονείς τους, το προσωπικό του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης και μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος γιόρτασαν όλοι μαζί στην Πολυτεχνειούπολη του Ακρωτηρίου τη δημιουργικότητα, τη δράση, τη συμμετοχή και τη φιλία! Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους ανθρώπους των τεχνών και να ενημερωθούν από Μ.Κ.Ο που δραστηριοποιούνται στα Χανιά – και όχι μόνο – για τις δράσεις τους. Εφέτος συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικά σημαντικοί φορείς όπως το ΚΠΕ Βάμου, η Φιλοζωική Χανίων, ο ΟΚΑΝΑ, η Τροχαία Χανίων, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΔΙΣΑ, ο Ορίζοντας, ο Αρχέλων, η Σχολή Καγιαλές, ενώ τα παιδιά γνωρίζουν από κοντά μέλη του Πολυτεχνείου Κρήτης όπως την ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου Κουρήτες, την πρόσφατα βραβευμένη ομάδα TUC Eco Racing, την ερευνητική ομάδα SenseLab του Εργαστηρίου Γεωδαισίας και Πληροφορικής των Γεωεπιστημών, τα μέλη του εργαστηρίου Βιοχημικής Μηχανικής & Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας και τα μέλη του Ραδιοφωνικού Σταθμού “Ράδιο Ένταση 93,5″ του Ιδρύματος».
Ακόμα σημειώνεται ότι «έμπειροι εκπαιδευτικοί και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες προσφέρουν, γνώση και χαρά στους μικρούς φίλους του Πολυτεχνείου Κρήτης, στις άρτιες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνειούπολης, μέσα από :
-παιδαγωγικά εργαστήρια, που διεξάγονται στα σχεδιαστήρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και σε ειδικά, για το πρόγραμμα, διαμορφωμένους χώρους. Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται στα πλαίσια εργαστηρίων βιβλίου, τεχνολογίας/ήχου, βίντεο/φωτογραφίας, θεάτρου, αγωγής υγείας, μουσικής, κουκλοθέατρου, χορού, κοσμήματος, μικρο-μαγειρεμάτων, πειραμάτων, ζωγραφικής, κατασκευών, ανακύκλωσης και προστασίας περιβάλλοντος.
-αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, τένις, στίβος, πολεμικές τέχνες, πάντα υπό την καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων προπονητών και καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
-ελεύθερες δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια, σκάκι, επιτραπέζια, κλπ».
Στην ανακοίνωση παρατίθενται και γραπτή δήλωση του πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλη Διγαλάκη ο οποίος σημειώνει: «Το Πολυτεχνείο Κρήτης, παρά τη συρρίκνωση της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης κατά -75%, εντείνει την εξωστρέφεια και κοινωνική του ευαισθησία. Δεν κλειστήκαμε στον εαυτό μας, αλλά αναπτυσσόμαστε με δύναμη στο μέλλον. Δεν επαναπαυτήκαμε στην «εύκολη λύση» των φοιτητών και των εργαζομένων μας, αλλά αντιθέτως «αγκαλιάσαμε» δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας από το Ακρωτήρι και την πόλη των Χανίων. Και είμαστε περήφανοι που η Χανιώτικη κοινωνία μας τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Την εμπιστοσύνη να εκπαιδεύουμε, να γυμνάζουμε και να ψυχαγωγούμε δημιουργικά τα παιδιά της, ανάμεσά τους και μερικούς από τους διακεκριμένους επιστήμονες στους οποίους θα παραδώσουμε την ακαδημαϊκή μας «σκυτάλη» σε μερικά χρόνια».
Παρατίθεται επίσης δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Αξιοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος αναφέρει: «Φέτος το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής, καθώς συμμετείχαν 191 παιδιά, περισσότερα από κάθε καλοκαίρι. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και περιλαμβάνει παιδαγωγικά εργαστήρια, αθλήματα και ελεύθερες δραστηριότητες, απασχολήθηκαν περισσότεροι εκπαιδευτές και εξειδικευμένοι συνεργάτες ενώ διατέθηκαν περισσότερες αίθουσες από την Πρυτανεία του Ιδρύματος».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 20/7/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/programma-dimiourgikis-apascholisis-pedion-sto-politechnio-kritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου