Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ιατρείο Κολυμπαρίου

Στην παράλογη λογική των εκποιήσεων εντάσσεται και η προσπάθεια έξωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Κολυμπαρίου προκειμένου το κτήριο να εκποιηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία.
Στο πλευρό των κατοίκων του Κολυμπαρίου που αγωνίστηκαν για τη στέγαση του ιατρείου στο δημόσιο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού στέκονται φορείς της Υγείας.
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων τονίζει ότι «το πρόβλημα της στέγασης του Π.Ι. Κολυμπαρίου είναι γνωστό από πολλών ετών και ήδη από το 2007 το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, διά της Ιατρικής του Υπηρεσίας, συνέστησε μετά από αυτοψία, μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο από τον τότε υπάρχοντα. Ο χώρος ο οποίος πληροί τα κριτήρια για την εγκατάσταση και λειτουργία του ιατρείου, είναι αυτός του πρώην Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής, ο οποίος έπαυσε να λειτουργεί από 7ετίας και το κτήριο παρέμενε κενό. Το ιατρείο μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο κτήριο στα τέλη του 2012 μετά από κατάληψη, κινητοποιήσεις και αποκλειστικές ενέργειες των κατοίκων του Κολυμπαρίου. Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου έχει λάβει μια θέση αντίθετη με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, αντίθετη με το δημόσιο αίσθημα, αντίθετη με την κοινή λογική».
Επιτέλους, το κτήριο και το ιατρείο ανήκει στους πολίτες. Ας το καταλάβουν οι πωλητές.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 23/9/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου