Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση Δήμου Πλατανιά για το ιατρείο Κολυμπαρίου

Τη στήριξή του στο Ιατρείο Κολυμπαρίου εξέφρασε ο Δήμος Πλατανιά ο οποίος με έγγραφό του διαμαρτύρεται για την προσπάθεια... έξωσής του από την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων.
Σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) Γρηγ. Δούλη και προς το υπουργείο Οικονομικών, υπενθυμίζει και ζητά την παραχώρηση του ακινήτου, στον Δήμο για το Ιατρείο.
Συγκεκριμένα, αφού υπενθυμίζει προγενέστερα σχετικά έγγραφά του, σημειώνει:
«Επανερχόμαστε στο παραπάνω θέμα, το οποίο όπως και εσείς αντιλαμβάνεσθε, είναι μείζον θέμα η παροχή υπηρεσιών Α/βάθμιας Υγείας και πρώτιστη υποχρέωση της πολιτείας, ειδικότερα στους σημερινούς καιρούς. Με δεδομένη τη διαβεβαίωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε απάντηση Κοινοβουλευτικής ερώτησης, ότι συμφωνεί στην παραχώρηση των πρώην Αστυνομικών Τμημάτων Πλατανιά και Κολυμβαρίου στον Δήμο μας, θα σας παρακαλούσαμε, όπως πραγματοποιηθεί άμεσα η παραχώρηση των ανωτέρω κτηρίων στον Δήμο μας. Στην υποχρέωση αυτή της πολιτείας, έρχεται και ο Δήμος μας αρωγός, προκειμένου να διασφαλιστούν οι υποδομές και η λειτουργικότητά τους μέσα από τις οποίες θα παρέχονται οι παραπάνω υπηρεσίες.
Είναι αδιανόητο, στις σημερινές συγκυρίες οι πολίτες και ο Δήμος να αντιμετωπίζονται ως καταληψίες, σύμφωνα και με το υπ αριθμ.11/23-8-2013 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων προς τον Δήμο Πλατανιά, στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν το εκκωφαντικό κενό και την αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της».
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ θα ανταποκριθεί θετικά στην ανάγκη να συνεισφέρουμε όλοι, για την παροχή των ελάχιστων υπηρεσιών Υγείας στους πολίτες μας».
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
Με αφορμή το χθεσινό μας ρεπορτάζ, ο κ. Μαλανδράκης σε σημείωμά του αναφέρεται στις ενέργειες του Δήμου Πλατανιά για τη στέγαση του Ιατρείου και μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ως Καλλικρατικός Δήμος Πλατανιά είχαμε ξεκινήσει ήδη με το υπ αριθμ. 3799/ 29-2-12 έγγραφό μας προς την Εταιρεία Δημοσίων Ακινήτων Α.Ε., πριν από οποιαδήποτε δράση για την χρήση του παραπάνω χώρου, τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνταν για την παραχώρηση του προαναφερόμενου ακινήτου στον Δήμο Πλατανιά. Κατά την διάρκεια τις μεταφοράς του Π.Ι. Κολυμπαρίου στο κτήριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Κολυμπαρίου, ο Δήμος με τις υπηρεσίες του, υποστήριξε σε όλα τα στάδια, τις απαραίτητες ενέργειες και δράσεις που έγιναν για την μεταστέγασή του σε αυτό. Με το υπ αριθμ.11/23-8-2013 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων, κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πλατανιά Πρωτόκολλο Διοικητικής αποβολής του από το παραπάνω κτήριο. Οπως θα διαπιστώσετε από το τελευταίο έγγραφο που έχει αποστείλει ο Δήμος προς τον Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. με τα σχετικά έγγραφα που αναφέρονται σ? αυτό, υπάρχει μια πληθώρα ενεργειών και παρεμβάσεων, προς όλα τα επίπεδα, προκαλώντας ερωτήσεις ακόμα και στη Βουλή, προκειμένου να αποδοθεί και το κτήριο του πρώην Α.Τ. Κολυμπαρίου, αλλά και το κτήριο του πρώην Α.Τ. Πλατανιά στον Δήμο Πλατανιά. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Πλατανιά με μια σειρά και άλλων παρεμβάσεων σε Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία όπως π.χ. Π.Ι. Αλικιανού και Αγροτικά Ιατρεία πολλών Τοπικών Κοινοτήτων, κάνει παρεμβάσεις για την κτηριακή τους αναβάθμιση, αλλά και την λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρόλο που δεν είναι στις αρμοδιότητές του. Επίσης, παρεμβαίνει προς την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων προκειμένου τα Ιατρεία του Δήμου να στελεχώνονται με όσο το δυνατό πιο επαρκές Ιατρικό προσωπικό».
(Χανιώτικα νέα - 20/9/2013)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/129433-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου