Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Υποδομές και τουρισμός

ΒΑΣΙΚΟΣ πυλώνας της τοπικής οικονομίας παραμένει ο τουρισμός. Τουλάχιστον από αυτόν πάμε... καλά. Χιλιάδες ήταν οι αφίξεις και φέτος στα Χανιά, ενώ εκατοντάδες νέοι απασχολήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε επαγγέλματα και επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με τον τουρισμό.
ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, εξαιρετικά σημαντικό το τουριστικό ρεύμα προς τα Χανιά να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές με την ίδια ή και με μεγαλύτερη ένταση. Σε αυτό τα μέγιστα συμβάλλουν οι πτήσεις χαμηλού κόστους, αλλά το "στοίχημα" θα κερδηθεί εφόσον επικρατεί ποιότητα, σεβασμός προς τον επισκέπτη, καλές υπηρεσίες και, φυσικά, λογικές τιμές.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο, επίσης, σημείωσε πέρυσι ο τουρισμός κρουαζιέρας. Εδώ, όμως, το φετινό καλοκαίρι, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ρόδινα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των "Χ.Ν.", τόσο στα Χανιά όσο και σ' όλη τη Μεσόγειο ήταν καθηλωμένη η τουριστική αγορά στον χώρο της κρουαζιέρας.
ΕΠΙΣΗΣ, φαίνεται ότι η έλλειψη υποδομών (στεγάστρων κ.ά.) στο λιμάνι της Σούδας, αλλά και η εικόνα που αυτό παρουσιάζει με τα κατασχεμένα και εγκαταλελειμμένα σκάφη στις προβλήτες προκαλεί αρνητική εντύπωση στους εκπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας.
ΙΔΟΥ, λοιπόν, ένα ακόμα "στοίχημα" για τους τοπικούς Φορείς: η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών στήριξης της κρουαζιέρας στο λιμάνι της Σούδας.
ΟΣΟ για τον επί σειρά ετών στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, είναι, σύμφωνα με εμπλεκόμενους, εφικτός και αυτός. Αρκεί, να γίνουν από νωρίς οι ανάλογες ενέργειες!
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 16/9/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου