Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Εσωσε το σπίτι του 70χρονος συνταξιούχος

Τη διάσωση της κύριας κατοικίας του από τη ρευστοποίηση πέτυχε 70χρονος συνταξιούχους, χρεωμένος με δάνεια, ο οποίος προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Χανίων εξετάζοντας τα στοιχεία που προσκόμισε ο δανειολήπτης ενώπιόν του, έκανε δεκτή την αίτηση, απέρριψε τις αιτιάσεις της πιστώτριας περί δολιότητας και ανέλεγκτου δανεισμού και αποφάσισε:
-Διάσωση της κυρίας κατοικίας του δανειολήπτη από τη ρευστοποίηση, αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της κυριότητάς του.
-Ρύθμιση του χρέους, διατάσσοντας μηνιαίες δόσεις τετραετίας, ήτοι καταβολή 450χ48= 21.600 ευρώ.
-Περίοδο χάριτος τεσσάρων ετών και μετά η καταβολή δόσεων 10 ετίας για τη διάσωση της κατοικίας ήτοι 120Χ568,55= 68.226 ευρώ.
Οπως επισημαίνει η πρόεδρος της Ενωσης Ιωάννα Μελάκη την ηρεμία ήρθε να δώσει στον 70χρονο χρεωμένο με δάνεια συνταξιούχο η υπ' αριθμ. 578/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων. Πρόκειται για συνταξιούχο, διαζευγμένο, πατέρα τριών ενηλίκων τέκνων, από τα οποία το ένα σπουδάζει και έχει επιβαρυνθεί με τα έξοδα σπουδών και ενοικίου. Ο εν λόγω δανειολήπτης είχε δανειστεί από μία Τράπεζα για δύο στεγαστικά δάνεια συνολικού ύψους οφειλής 89.826,90 ευρώ. Μοναδικό του εισόδημα είναι η σύνταξή του η οποία επιμερίζεται σύμφωνα με το τελευταίο εκκαθαριστικό σε 1.691,63 ευρώ τον μήνα.
Περιουσιακά στοιχεία έχει στην κυριότητά του ένα διαμέρισμα 103 τ.μ., συν αποθήκης 12 τ.μ., συν υπόγειο 12 τ.μ., ακόμα είναι συνιδιοκτήτης δύο άλλων κατοικιών σε ποσοστό 33,33%.
Ο ίδιος στην αίτησή του είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από την εκποίηση η πρώτη του κατοικία και στο σχέδιο ρύθμισης για την κάλυψη των απαιτήσεων της πιστώτριας Τράπεζας είχε προτείνει η μηνιαία δόση να ρυθμιστεί στο ποσό των 400 - 430 ευρώ, ποσό που ήταν στις οικονομικές του δυνατότητες, μια και προσδιόρισε ότι το ποσό των βιοτικών αναγκών τόσο του ίδιου όσο και του σπουδάζοντος τέκνου του έφθαναν στα 1.100 ευρώ μηνιαίως.
«Για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία συνέδραμε τον δανειολήπτη μέλος της, τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία, με το οικονομοτεχνικό της επιτελείο, αλλά και δικαστικά, με τον συνεργαζόμενο με αυτή δικηγόρο των Χανίων, θεωρείται μια ακόμα σωτήρια απόφαση, που βοήθησε έναν υπερήλικα να βρει την ηρεμία του, να αποφύγει τις πιέσεις από τις οχλήσεις της Τράπεζας και των εισπρακτικών εταιρειών συνεργατών της, μειώνοντας και τη μηνιαία δόση του στο επίπεδο του δικού του "μπορώ", αλλά βασικά να φύγει από την "ανασφάλεια" του πλειστηριασμού αφενός της πρώτης του κατοικίας, αλλά και των υπολοίπων περιουσιακών του στοιχείων», σημείωσε η κα Μελάκη.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/9/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου