Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Ανάπλαση δρόμων – στήριξη επιχειρηματικότητας μέσα από το σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης

Η ανάπλαση της οδού Χάληδων αλλά και η αποκατάσταση από τη διάβρωση της πλατείας όπου βρίσκεται το μνημείο Πεσόντων της Αεροπορίας (τέρμα Ηρώων Πολυτεχνείου) είναι, όπως είπε στα “Χ.ν.” ο δήμαρχος Χανίων, δύο από τις δράσεις που προβλέπονται στο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου, το οποίο υπεγράφη χθες από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.
Παράλληλα, όπως μας είπε ο κ. Βάμβουκας, προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων για καινοτόμες δράσεις με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αλλά και τη στήριξη της απασχόλησης.
Σε ανακοίνωση του Δήμου, σημειώνεται ότι η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, με τίτλο: “Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής”, προσεγγίζει τα 10 εκ. ευρώ και αναμένεται να δώσει ώθηση και σε άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης και επενδύσεων.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν ο κ. Βάμβουκας, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στο δημαρχείο Ηρακλείου, ο δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για συντονισμένη σκληρή δουλειά αιρετών, συνεργατών και του προσωπικού του Δήμου, “που βασίζεται στο όραμα της δημοτικής αρχής για την ανάπτυξη του αστικού κέντρου των Χανίων, την προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, την τόνωση της απασχόλησης, την κοινωνική ένταξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή”.
Στην υπογραφή του σχεδίου ο δήμαρχος Χανίων συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Ξανθουδάκη, και τον γ.γ. του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια Κρήτης, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι ο κ. Αρναουτάκης υπέγραψε προγράμματα συνολικού ύψους 25 περίπου εκ. ευρώ για την υλοποίηση έργων στους δήμους Ηρακλείου και Χανίων και η χρηματοδότηση διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μέσω του ΕΣΠΑ.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 11/3/2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου