Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Θετικά μηνύματα από τη Σερβία για τον τουρισμό στην Κρήτη

Αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από τη Σερβία προς τη χώρα μας και τη Κρήτη καταγράφεται τα τελευταία χρόνια καθώς την Ελλάδα επισκέφτηκαν το 2015, 750.000 Σέρβοι τουρίστες και το 2016 1.000.000.
Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κρήτης με αφορμή τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITTFA 2017”, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τους Σέρβους τουρίστες η Βόρεια Ελλάδα είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των Σέρβων τουριστών που κάνουν διακοπές στη Κρήτη που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των νέων Ελληνικών προορισμών.
Η Περιφέρεια προσθέτει ότι «σε αυτό έχει συντελέσει και η αεροπορική διασύνδεση Βελιγράδι-Ηράκλειο από την αεροπορική εταιρεία "Ellinair"».
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός Σέρβων που ζητούσε αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα του νησιού την ιστορία, τον πολιτισμό του, όπως επίσης για τα θρησκευτικά μνημεία της Κρήτης.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή η οποία ήρθε σε επαφή με αρκετούς τουριστικούς παράγοντες της Σερβίας, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Το περίπτερο της Περιφέρειας, που φιλοξενήθηκε στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία κ. Βασιλειάδης αλλά και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Την ευθύνη για το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης είχε το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 3/3/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/thetika-minimata-apo-ti-servia-gia-ton-tourismo-stin-kriti/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου