Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

“Ξεχασμένο” θέατρο στα Λενταριανά διεκδικεί ο Δήμος Χανίων

Σε εστία πολιτισμού ενδέχεται να μετατραπεί στο μέλλον το -ξεχασμένο μέχρι σήμερα- θεατράκι που βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες στα Λενταριανά καθώς ο Δήμος Χανίων ζητά να του παραχωρηθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.
Tο θεατράκι έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες αλλά ποτέ δεν έτυχε να αξιοποιηθεί. Το θέμα είχε αναδειχθεί με παλαιότερα ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων”.
Μάλιστα, ενδιαφέρον για να γίνει λειτουργικό το θεατράκι είχε δείξει ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Λενταριανών ενώ ο Μαν. Πουλής που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είχε καταθέσει από το 2011 προτάσεις για να αναδειχθεί ο συγκεκριμένος χώρος.
Χθες, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι την δωρεάν παραχώρηση του υπαίθριου θεάτρου, ζητά ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, με επιστολή του προς τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. καθώς το θέατρο είναι ιδιοκτησίας του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και σήμερα του ΟΑΕΔ. Ο κ. Βάμβουκας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πρόκειται για έναν χώρο, τον οποίο ο Δήμος μας μπορεί και θέλει να αξιοποιήσει για τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το υπαίθριο θέατρο, εφόσον παραχωρηθεί στο Δήμο, μπορεί να πάρει ξανά ζωή, να γίνει πόλος έλξης για την περιοχή και να ενταχθεί επίσημα στους χώρους, που διεξάγονται εκδηλώσεις του καλοκαιρινού πολιτιστικού μας προγράμματος κάτι που έχει ιδιαίτερη ανάγκη η περιοχή και οι κάτοικοί της».
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων ζητά την επίσπευση των διαδικασιών ανανέωσης παραχωρήσεων άλλων ακινήτων του ΟΑΕΔ προς το Δήμο, τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για κοινωνικές και άλλες ανάγκες.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/3/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/xechasmeno-theatro-sta-lentariana-diekdiki-o-dimos-chanion/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου