Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Η κοινωνία πότε θα ανακάμψει;

Αισιόδοξα μηνύματα για ανάκαμψη της οικονομίας περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που δημοσιεύτηκε προ ημερών. Στην έκθεση αφού επισημαίνεται ότι για την Ελλάδα, η ενεργός συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ είναι επιτακτικά αναγκαία για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς και «είναι όρος επιβίωσης της χώρας σε ένα ταραγμένο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον», επισημαίνεται ότι «το 2016, η ελληνική οικονομία βρέθηκε στο μεταίχμιο μεταξύ ύφεσης και ανάπτυξης. Κατά το 2017 αναμένεται να ανακάμψει, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την αναπτυξιακή προοπτική της».
Οπως διαβάσαμε στην “Καθημερινή” στην ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρεται ακόμα ότι «όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχει επιτευχθεί σχεδόν το 90% της απαιτούμενης έως το 2018 προσαρμογής» και ότι «τα αποθέματα αναπτυξιακού δυναμικού και ιδιαιτέρως ανθρώπινου κεφαλαίου» που διαθέτει η ελληνική οικονομία «είναι αξιόλογα και έτοιμα, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, να ενεργοποιηθούν και να ωθήσουν εκ νέου την οικονομία σε έναν ενάρετο αναπτυξιακό κύκλο».
Καλά όλα αυτά αλλά το ζήτημα είναι να ανακάμψει και η κοινωνία η οποία συνεχίζει να πληρώνει από μια άδεια τσέπη την… οικονομική κρίση. Με τόσους φόρους και χαράτσια η ανάκαμψη της κοινωνίας είναι αδύνατη. Η χώρα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις, που να βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και όχι μόνον στους οικονομικούς “δείκτες”.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/3/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/i-kinonia-pote-tha-anakampsi/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου