Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

61 μαθητές από τα Χανιά στον διαγωνισμό Χημείας

Εξήντα ένας (61) μαθητές από τα Χανιά συμμετείχαν στον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας που διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) στις 18 Μαρτίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των Ε.Π.Α.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών.
Οπως ανακοίνωσε η Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, «ο
Διαγωνισμός Χημείας για τα σχολεία του Νομού Ηρακλείου έγινε στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου και συμμετείχαν 170 μαθητές από τα Λύκεια του Νομού Ηρακλείου αριθμός ρεκόρ για κάθε προηγούμενο διαγωνισμό. Στο Χανιά ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο 4ο Λύκειο Χανίων με την συμμετοχή 61 μαθητών, καθώς και στους νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου».
Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν σε πανελλαδική κλίμακα οι 6 μαθητές που θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τη Γ΄ Λυκείου και οι αντίστοιχοι 4 μαθητές από τη Β’ Λυκείου, καθώς και οι ισοβαθμήσαντες με αυτούς. Η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή των παραπάνω μαθητών στη δεύτερη φάση και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 49η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-15 Ιουλίου του 2017 στην Ταϋλάνδη (NakhonPathom, THAILAND).
Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης σε εκδήλωση που θα διοργανώσει τον Νοέμβριο θα βραβεύσει τους μαθητές από την Κρήτη με την καλύτερη επίδοση για κάθε τάξη του Λυκείου.
Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών ευχαριστεί όλους τους μαθητές μαθήτριες που συμμετείχαν «και τους εύχεται πάντα να αγωνίζονται για την κατανόηση όλων αυτών που γίνονται καθημερινά γύρω μας», «ευχαριστεί επίσης όλους τους συναδέλφους Χημικούς για την εθελοντική προσφορά τους στην άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού».
(Χανιώτικα νέα web - 21/3/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/61-mathites-apo-ta-chania-ston-diagonismo-chimias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου