Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Κόμβος τα Χανιά για ένα από τα μεγαλύτερα καλώδια Διαδικτύου στον Κόσμο

Μέσα στο 2017 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα καλώδια (τηλεπικοινωνιών – διαδικτύου) στον κόσμο για μεταφορά δεδομένων με υπερυψηλές ταχύτητες, το Asia-Africa-Europe-1 (ΑΑΕ-1), το οποίο περνάει και από τα Χανιά (σύμφωνα με πληροφορίες με κόμβο τις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην οδό Μαργουνίου).
Οπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας OTEGLOBE με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2016, «ήδη από τον Ιανουάριο του 2014, η OTEGLOBE, μαζί με 18 διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα καλώδια στον κόσμο, το Asia-Africa-Europe-1 (ΑΑΕ-1), το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. Πρόκειται για το νέο διηπειρωτικό, υποθαλάσσιο καλώδιο, συνολικού μήκους 25.000 χλμ., που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα καλωδιακά συστήματα που θα διασυνδέσουν το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, με τη Μ. Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη. Σημαντικό μέρος αυτής της κίνησης, θα περνάει πλέον και από την Ελλάδα μέσω του καλωδιακού σταθμού των Χανίων στην Κρήτη».
Η OTEGLOBE είναι πλήρες μέλος του Συστήματος Aσία Αφρική Ευρωπη – 1 (AAE-1), παρέχοντας μοναδικό σημείο προσαιγιάλωσης στα Χανιά της Κρήτης. Μετά την ολοκλήρωσή του, το AAE-1 θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ, το Βιετνάμ (υπό αξιολόγηση πιθανό σημείο διασύνδεσης στην Καμπότζη), την Ταϊλάνδη, με τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη, στη συνέχεια τη Μυανμάρ, την Ινδία, το Πακιστάν, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Υεμένη, το Τζιμπουτί, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Το καλώδιο προσαιγιαλώνεται στα Χανιά προσφέροντας μια γεωγραφικά διαφοροποιημένη διαδρομή προς την Ευρώπη σε σχέση με την πλειοψηφία των υφιστάμενων υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην περιοχή της Μεσογείου.
Βασικά χαρακτηριστικά είναι η ελάχιστη σχεδιαστική χωρητικότητα 40 Tbps πάνω από 5 ζεύγη ινών και τεχνολογία 100G, διαδρομή με τη χαμηλότερη καθυστέρηση μετάδοσης που συνδέει το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Επίσης, ο Καλωδιακός Σταθμός των Χανιών προσφέρει αξιόπιστη, μοναδική και γεωγραφικά διαφοροποιημένη διασύνδεση με τη Δ. Ευρώπη πάνω από δύο οπτικά χερσαία δίκτυα κορμού πλήρως προστατευμένα, το TBN και το GWEN (2+2 διαδρομές).
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ανάπτυξη για μία ακόμα χρονιά παρουσιάζει η OTEGLOBE, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για τη χρήση 2016.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα €340,8 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 8% σε σχέση με το 2015».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 16/3/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/komvos-ta-chania-gia-ena-apo-ta-megalitera-kalodia-diadiktio-ston-kosmo/
Link2: http://www.oteglobe.gr/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου