Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Δρόμος – “καρμανιόλα” στα Κουνουπιδιανά

Το “ποτήρι” ξεχείλησε για τους κατοίκους του Ακρωτηρίου που πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στο σημείο του τραγικού δυστύχηματος της 17ης Αυγούστου, έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ζητώντας άμεσα την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας.
Ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει χωρίς κυκλικό κόμβο στην είσοδο προς την Πολυτεχνειούπολη, δεν έχει διαγραμμίσεις και πεζοδρόμια ενώ τα έργα για τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών άρχισαν προ ημερών, μετά το δυστύχημα.
Η κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Κίνηση Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών με τη στήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης,  ξεκίνησε με κλείσιμο του ενός ρεύματος του δρόμου ενώ πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός με τήρηση σιγής στη μνήμη των αδικοχαμένων νέων.
Στον δρόμο, μπροστά από το πανό που γράφει: “Καλό ταξίδι Γιάννη και Στέλλα”, έγινε δρώμενo.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών Μαρία Κονδυλάκη, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι ζητούν ασφαλή πεζοδρόμια και διαγραμμίσεις και πρόσθεσε ότι το Πολυτεχνείο παρέχει στους κατοίκους τις αθλητικές του εγκαταστάσεις και «για να μπούμε και να βγούμε από το Πολυτεχνείο κινδυνεύουμε κάθε φορά τη ζωή μας». Η ίδια κάλεσε τους αρμόδιους να συνεργαστούν και με συγκεκριμένες μελέτες από εξειδικευμένους επιστήμονες να βρουν οριστική λύση.
Ο συνταξιούχος Νικόλαος Ράμμος τόνισε ότι «παλεύουμε πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις, στο να γίνουν σεβαστά τα αυτονόητα».
H φίλη της οικογένειας της Στέλλας, Κατερίνα Μυλωνάκη, είπε: «Το μήνυμα της οικογένειας είναι να γίνουν γρήγορα αυτά που πρέπει να γίνουν για να μη κλάψουν άλλες μανούλες».
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», Σταύρος Πολέντας, επισήμανε ότι παρά τις συσκέψεις που είχαν γίνει «δεν προχώρησε η μελέτη για το “ράουνταμπάουτ”».
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης μαζί με τον πρύτανη του Ιδρύματος  Βασίλη Διγαλάκη ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «χρειάζεται πεζοδρόμιο και από την άλλη πλευρά του δρόμου, χρειάζονται διαβάσεις, χρειάζεται σήμανση», ενώ επανέλαβε την πρόταση του για δημιουργία κόμβου «προκειμένου να διοχετεύεται σωστά η κυκλοφορία και προς το Πολυτεχνείο και στο μέλλον προς το Κολυμβητήριο».
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τη στήριξή τους στην  κινητοποίηση και στο αίτημα «διαμόρφωσης του χώρου στην είσοδο του ιδρύματος»,  εκφράζουν με ψήφισμά τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ηλεκτρολόγων και ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Χανίων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 12/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/dromos-karmaniola-sta-kounoupidiana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου