Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Συναλλαγές χωρίς ευρώ με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων

Κερδίζει έδαφος και στα Χανιά η ανταλλακτική οικονομία. Μάλιστα, αυτές τις μέρες το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων συμπληρώνει έναν χρόνο ζωής. Στο διάστημα αυτό έχει οργανώσει σειρά από ανταλλακτικά παζάρια με μεγάλη επιτυχία. Κάθε παζάρι είχε και περισσότερο κόσμο. Ετσι, ολοένα και περισσότεροι Χανιώτες ήρθαν σε επαφή με τη νέα αυτή μορφή οικονομίας που οδηγεί τον πολίτη σε μια διαφορετική στάση ζωής: από το εγώ στο εμείς.
Μάλιστα, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 4 μ.μ., στο 1ο ΕΠΑ.Λ.,  στην οδό Κοραή,  δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας, το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων γιορτάζει τον έναν χρόνο λειτουργίας του και, όπως ανακοίνωσε χθες, οργανώνει το 20ό κατά σειρά ανταλλακτικό παζάρι.
Το παζάρι περιλαμβάνει συναλλαγές σε κοινωνικό νόμισμα -ανταλλαγές, παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, διάφορα δρώμενα, συλλογικός μπουφές, μουσική, τραγούδι, κέφι,  καλή παρέα- διάθεση και συντροφικότητα!
Παράλληλα, θα συγκεντρώνονται σχολικά είδη, φάρμακα, ρούχα για συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη και τρόφιμα για τη στήριξη του έργου της Κοινωνικής Κουζίνας.
Οπως αναφέρει το Δίκτυο Ανταλλαγών, «η τοπική κοινωνία εδώ στα Χανιά, στηρίζει έμπρακτα το Δίκτυο Ανταλλαγών, μέσα από την αθρόα προσέλευση συμπολιτών μας και  την ενεργό συμμετοχή των μελών, οπλίζοντας παράλληλα τον καθένα από εμάς με αισιοδοξία αναδεικνύοντας την ανθρωπιά, ως το κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Μόνιμος στόχος μας ένα Δίκτυο μέσα από το οποίο ο κάθε άνθρωπος μπορεί να επιβιώνει με αξιοπρέπεια, προσφέροντας κι εκείνος με τη σειρά του αυτό που μπορεί στον διπλανό του, αλλά και στην κοινωνία.
Ολοι μαζί χτίζουμε έναν κόσμο χωρίς ανταγωνισμό και φθόνο με ανθρώπους πρόθυμους, αυθεντικούς και συνεργάσιμους.
Ενας κόσμος που όχι απλά είναι εφικτός, αλλά υπαρκτός. Ενας κόσμος όπου η ανθρώπινη εκμετάλλευση για το κέρδος δεν έχει θέση και οι ανθρώπινες σχέσεις αποκτούν εκ νέου νόημα.
Ενας νέος τρόπος επιβίωσης γεννήθηκε και μια καινούργια φιλοσοφία για την κατανάλωση κερδίζει έδαφος καθημερινά και στην τοπική μας κοινωνία».
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο http://www.diktyoantallagonxanion.gr 
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 19/10/2012)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/109023-sunallages-xwris-eurw/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου