ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΝΕΟ γεννιέται μέσα από την
κρίση. Κάτι πραγματικά όμορφο. Και βρίσκεται παντού. Στην πόλη και στην
ύπαιθρο. Είναι οι νέες μικρές επιχειρήσεις από ανθρώπους, που με μεράκι,
φαντασία και αγάπη, προσπαθούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.
Είναι κάτι ωραία κουτουκάκια που έχουν ξεφυτρώσει σε δρόμους της παλιάς
πόλης, από νέους ανθρώπους, που συνδυάζουν καλή μουσική με νόστιμους
μεζέδες. Είναι οι γαστρονομικές μικρές επιχειρήσεις που συναντάμε στα
χωριά μας.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ έχει αναγνωριστεί όχι μόνον από τον κόσμο, αλλά και από τα παγκόσμια Μ.Μ.Ε. Τις προάλλες προβλήθηκε από το BBC ρεπορτάζ με γυρίσματα σε περιοχές των Χανίων και με τίτλο: «Διατροφικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο βήμα;», το οποίο έχει ανέβει στη διεύθυνση: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/fast_track/9745987.stm
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του ρεπορτάζ η Κρήτη και ο διατροφικός τουρισμός στον οποίο μας ξεναγεί η Ζωή Νόβακ, ενώ παρουσιάζεται η "Βιολέα" του Γιώργου Δημητριάδη στον Αστρικα Κολυμπαρίου και ο "Ντουνιάς" του Στέλιου Τριλυράκη στη Δρακόνα Κεραμειών. Αλλά και σε άλλα χωριά συναντάμε νέες ποιοτικές προσπάθειες, όπως στα Αφράτα Κολυμπαρίου τη μικρή γαστρονομική επιχείρηση της Λίτσας και του Δημήτρη, στην Κίσαμο, στα Καράνου κ.α. Στην ίδια κατεύθυνση προβολής της παραδοσιακής διατροφής κινείται και το συνέδριο για το ελαιόλαδο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από την "Terra Creta" στην Αγία Μαρίνα.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ προσπάθειες, ειδικά στην ύπαιθρο, είναι που μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Που απευθύνονται τόσο σε ντόπιους όσο και σε επισκέπτες και καθιστούν τον τόπο μας ποιοτικό προορισμό. Που δείχνουν τον δρόμο…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/10/2012)
ΚΑΙ ΑΥΤΟ έχει αναγνωριστεί όχι μόνον από τον κόσμο, αλλά και από τα παγκόσμια Μ.Μ.Ε. Τις προάλλες προβλήθηκε από το BBC ρεπορτάζ με γυρίσματα σε περιοχές των Χανίων και με τίτλο: «Διατροφικός τουρισμός το επόμενο μεγάλο βήμα;», το οποίο έχει ανέβει στη διεύθυνση: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/fast_track/9745987.stm
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του ρεπορτάζ η Κρήτη και ο διατροφικός τουρισμός στον οποίο μας ξεναγεί η Ζωή Νόβακ, ενώ παρουσιάζεται η "Βιολέα" του Γιώργου Δημητριάδη στον Αστρικα Κολυμπαρίου και ο "Ντουνιάς" του Στέλιου Τριλυράκη στη Δρακόνα Κεραμειών. Αλλά και σε άλλα χωριά συναντάμε νέες ποιοτικές προσπάθειες, όπως στα Αφράτα Κολυμπαρίου τη μικρή γαστρονομική επιχείρηση της Λίτσας και του Δημήτρη, στην Κίσαμο, στα Καράνου κ.α. Στην ίδια κατεύθυνση προβολής της παραδοσιακής διατροφής κινείται και το συνέδριο για το ελαιόλαδο που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες από την "Terra Creta" στην Αγία Μαρίνα.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ προσπάθειες, ειδικά στην ύπαιθρο, είναι που μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Που απευθύνονται τόσο σε ντόπιους όσο και σε επισκέπτες και καθιστούν τον τόπο μας ποιοτικό προορισμό. Που δείχνουν τον δρόμο…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 13/10/2012)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου