Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τουρισμός 12 μήνες

Συχνά γίνεται λόγος για τη δυνατότητα επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Στόχος εφικτός καθώς ο Νομός Χανίων δεν διαθέτει μόνον ήλιο και θάλασσα αλλά και εξαιρετική γαστρονομία και θαυμάσιες διαδρομές στα ορεινά!
Προχθές το βράδυ κάνοντας περίπατο στην παλιά πόλη, εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό των ξένων επισκεπτών που συνάντησα στο πέρασμά μου. Δεν ήταν λίγοι. Οι περισσότεροι ήταν μεσήλικοι, ζευγάρια ή οικογένειες με παιδιά. Κυκλοφορούσαν σε δρόμους όπως η Ζαμπελίου και η Κονδυλάκη. Κάποιοι απολάμβαναν τις ταβέρνες ή το ποτό τους.
Ολοι τους είναι επισκέπτες του Σεπτεμβρίου που κάθε χρόνο τέτοια εποχή δίνουν χρώμα στο κοσμοπολίτικο λιμάνι μας.
Χθες, σε μια διαδρομή στην εθνική οδό είδα αρκετά ενοικιαζόμενα οχήματα με ξένους επισκέπτες. Επίσης, σε χωριά του ορεινού όγκου συνεχίζεται η προσέλευση επισκεπτών οι οποίοι μέσα από διαδικτυακές εφαρμογές έχουν εντοπίσει αξιοθέατα τα οποία επιθυμούν να δουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παλαιοχριστιανικός ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντα) στην Επισκοπή Κολυμπαρίου.
Η αξιοποίηση και περαιτέρω ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχουν οι επισκέπτες τον χειμώνα, μπορεί να αποτελέσει βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, οι επισκέπτες του χειμώνα είναι περισσότερο λάτρεις των περιηγήσεων, της… ανακάλυψης και των ταξιδιών.
Αρκεί, όμως, οι αρμόδιοι φορείς (Περιφέρεια και Δήμοι) να προχωρήσουν και σε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό που θα αφορά τις υποδομές (δρόμοι, πινακίδες κυκλοφορίας, διαγραμμίσεις, καθαριότητα κ.ά.) και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Πάντα, όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί, όταν μια πόλη, ένας Νομός, είναι όμορφος για τους μόνιμους κατοίκους του με υποδομές και ποιότητα ζωής, τότε θα τον λατρέψουν και οι επισκέπτες του. Παντός καιρού και εποχών…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 19/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/tourismos-12-mines/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου