Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Στην έκθεση του Γ. Μαρκαντωνάκη η σύζυγος του Αντ. Ταμπούκι

Την αναδρομική έκθεση του Χανιώτη εικαστικού Γιάννη Μαρκαντωνάκη: «Χρονική Αντιστρεπτότητα. Αντόνιο Ταμπούκι – Γιάννης Π. Μαρκαντωνάκης», που πραγματοποιείται στο ΚΑΜ με αφορμή τα 21 βιβλία του Ταμπούκι που μεταφράστηκαν στα ελληνικά από τον Ανταίο Χρυσοστομίδη για τις εκδόσεις “Άγρα”, επισκέφτηκε χθες το βράδυ η Μαρία Ζοζέ, σύζυγος του σημαντικού Ιταλού συγγραφέα.
Η Μαρία Ζοζέ ερχόταν κάθε καλοκαίρι για διακοπές στα Χανιά με τον σύζυγό της, Αντ. Ταμπούκι ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2012. Φέτος η Μαρία Ζοζέ, ήρθε για μια ακόμη φορά στα Χανιά και μαζί με την ιδιοκτήτρια του “Δώμα”, Ιωάννα Κουτσουδάκη, επισκέφτηκε χθες το βράδυ την έκθεση του Χανιώτη εικαστικού, όπου την υποδέχτηκαν ο Γιάννης Μαρκαντωνάκης αλλά και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περάκη. Η ίδια φάνηκε εντυπωσιασμένη από την έκθεση και ιδιαίτερα από το πορτρέτο του Ταμπούκι που διαμορφώνεται με τη συμμετοχή του κοινού.
Να σημειώσουμε ότι ο Ταμπούκι, ο οποίος ήταν κριτικός και μεταφραστής των έργων του Φερνάντο Πεσσόα,  άφησε παρακαταθήκη περισσότερα από 40 βιβλία, μυθιστορήματα, διηγήματα, ταξιδιωτικά και δοκίμια, μεταφρασμένα σε σχεδόν 50 γλώσσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 26/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/stin-ekthesi-tou-g-markantonaki-i-sizigos-tou-ant-tampouki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου