Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτή για τα τοπικά προιόντα στον Πλατανιά – Κάλεσμα από τους διοργανωτές

Κάλεσμα στη γιορτή για τα τοπικά προιόντα στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβαλ “Γη-Πολιτισμός-Τουρισμός” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 και την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στον Πλατανιά, απηύθυναν οι διοργανωτές.
Την Κυριακή στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μια «μεγάλη γιορτή για το κρασί και τα παράγωγά του στην πλατεία του Πλατανιά» ενώ την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 5.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα: «Η πιστοποίηση των Κρητικών Προϊόντων. Σήμα Κρήτη», που συνδιοργανώνεται με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την παραγωγή της τσικουδιάς, διασκεδάζοντας με παραδοσιακές μουσικές και χορούς, στο εμπορικό κέντρο OLEA στον Πλατανιά.
Οπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, το διήμερο θα έχει βιωματικές δράσεις για τους επισκέπτες, οι οποίοι την πρώτη μέρα θα συμμετέχουν στο πάτημα των σταφυλιών σε αυτοσχέδιο πατητήρι στην πλατεία του Πλατανιά. Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά, Αντώνης Καπνισάκης, πρόσθεσε ότι στην εκδήλωση «θα υπάρχουν και εδέσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, βασιζόμενα στο κρασί».
Ο πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας, Τάσος Κουρουπάκης, υπογράμμισε ότι στην εσπερίδα οι ομιλίες θα αφορούν στο «τι σημαίνει πιστοποίηση, τι σημαίνει μεταποίηση και τι σημαίνει το αύριο του Κρητικού προϊόντος».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 22/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/giorti-gia-ta-topika-prionta-ston-platania-kalesma-apo-tous-diorganotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου