Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Μνήμες Ολοκαυτώματος στον Καλλικράτη

Την αισιοδοξία του ότι η πολιτεία θα προχωρήσει σε αναγνώριση του Ολοκαυτώματος του Καλλικράτη και θα χαρακτηρίσει τον Καλλικράτη “μαρτυρικό χωριό”, εκφράζει ο Δήμος Σφακίων.
Οπως μας λέει ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις αρχές Οκτωβρίου ο Δήμος θα καταθέσει τον σχετικό φάκελο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, στην τριμελή Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών.
Ηδη, ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής, ενώ το ενδιαφέρον του να παραστεί σε πανηγυρική εκδήλωση του χρόνου, στο χωριό, έχει εκφράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον οποίο ο κ. Ζερβός συναντήθηκε σε εκδήλωση στα Ανώγεια.
Η αρμόδια Επιτροπή αναμένεται να γνωμοδοτήσει σχετικά, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αναγνώρισης του Καλλικράτη ως μαρτυρικό χωριό ενώ σχετική απόφαση έχει λάβει το δημοτικό συμβούλιο Σφακίων.
Σημειώνεται ότι εκδήλωση μνήμης για την καταστροφή του Καλλικράτη από τα στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβρη του 1943, διοργανώνουν ο Δήμος Σφακίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. στο Ηρώο στον Καλλικράτη Σφακίων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης – Συβρίτου & Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, χαιρετισμός από τον δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό Ιωάννη, ομιλία για τα γεγονότα της εποχής  από τον υποστράτηγο ε.α., Μανούσο Πολέντα, κατάθεση στεφάνων.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 28/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/mnimes-olokaftomatos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου