Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μύθοι...

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ βρίσκεται ένας ακόμη μύθος. Αυτός που θέλει τους Ελληνες να μη δουλεύουν. Δεν είναι έτσι. Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ αυτά, που χθες είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Ελληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους Ευρωπαίους πολίτες. Στα σχετικά ρεπορτάζ των Μ.Μ.Ε. διαβάζουμε ότι «παρά τις απαιτήσεις της τρόικας για ακόμη πιο ελαστικά ωράρια εργασίας και εξαήμερη απασχόληση, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες όπου οι πολίτες δουλεύουν περισσότερο, τόσο στην πραγματικότητα όσο και σύμφωνα με το θεσμοθετημένο εβδομαδιαίο ωράριο».
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, λοιπόν, εργαζόμαστε 40,4 ώρες την εβδομάδα. Λιγότερες ώρες την εβδομάδα (40,3) εργάζονται οι Ισπανοί, οι Ιταλοί (38,8), οι Γάλλοι, (39,5), οι Βέλγοι (39,3), οι Ολλανδοί (39), οι Φινλανδοί (39,1). Σχεδόν 3 ώρες λιγότερες (37,7) δουλεύουν εβδομαδιαίως οι Δανοί σε σχέση με τους Ελληνες.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ είναι πλέον φανερό ότι πλέον οι Ελληνες θα δουλεύουν περισσότερο για να αμείβονται λιγότερο. Για να λαμβάνουν μισθούς πείνας.
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό το τελευταίο δεν είναι μύθος. Είναι η πραγματικότητα την οποία επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας. Μια πραγματικότητα που κάποτε, νομοτελειακά, θα καταρρεύσει…
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 17/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου