Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Αδιέξοδο και Ε.Ε.

Το αδιέξοδο των οικονομικών πολιτικών το ζουν καθημερινά οι Ελληνες πολίτες οι οποίοι, στο πλαίσιο των μέτρων του μνημονίου, κάνουν “αγώνα δρόμου” για να τα βγάλουν πέρα. Οσοι μπορούν. Γιατί υπάρχουν και εκείνοι που, ευρισκόμενοι χωρίς δουλειά ή με εξαιρετικά χαμηλό μισθό, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ίδιο το πολιτικό σύστημα ενώ πλημμυρίζουν από θυμό για τα μέτρα οικονομικής λιτότητας.
Τα προβλήματα από αυτές τις πολιτικές βιώνουν έντονα οι νέοι, ενώ οδηγούν σε συνεχή αύξηση του ευρωσκεπτικισμού και καθιστούν αβέβαιο το μέλλον καθώς η ανεργία ταλανίζει και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Για τον λόγο αυτό, η Ευρώπη και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ενωση οφείλει να αλλάξει… ρότα.
Οι προτάσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την ομιλία του από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ειδικά στο σημείο όπου ανέφερε τη σημασία να μην υπάρχουν ευρωπαίοι πολίτες και κυρίως εργαζόμενοι διαφορετικών κατηγοριών και πρότεινε τη σύσταση «κοινής αρχής» της ΕΕ για την ρύθμιση της αγοράς εργασίας. Οπως και η έκκλησή του για την υπέρβαση του χάσματος που απειλεί να διευρυνθεί ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση της Ευρώπης, καθώς «η Ευρώπη πρέπει να αναπνεύσει με όλη τη δύναμη των πνευμόνων της, και διαθέτει δύο, την Ανατολή και τη Δύση, διαφορετικά, δεν θα μπορεί να αναπνεύσει».
Μόνο που αρκετές φορές έχουμε ακούσει ωραίες θεωρίες και προτάσεις από τη μεριά των ηγετών της Ενωσης αλλά στην πράξη το “χάσμα” φαίνεται να διευρύνεται.
Είναι καιρός η Ε.Ε. να περάσει σε πράξεις μέσα από μια διαφορετική πολιτική για τις χώρες της με βάση τις αξίες πάνω στις οποίες δημιουργήθηκε. Ειδάλλως, θα απομυθοποιείται καθημερινά στα μάτια ολοένα και περισσότερων πολιτών της.
Και προπαντός στη χώρα μας καθώς η δυσβάστακτη φορολογία, τα ασταμάτητα “χαράτσια”, η ακρίβεια και η ανεργία, συνθέτουν ένα δυσάρεστο σκηνικό με τον θυμό να μεγαλώνει καθημερινά. Εδώ, όμως, έχουν ευθύνη και διαχρονικά οι κυβερνήσεις για τις οικονομικές τους πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στην επιτροπεία η έξοδος από την οποία είναι επιβεβλημένη μπας και ανασάνει, επιτέλους, ο Ελληνας πολίτης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΒΙΑΚΗΣ
(Χανιώτικα νέα - 15/9/2017)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/adiexodo-ke-e-e/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου