Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Επιστρέφουν ΕΡΑ Χανίων και ΕΡΑ Ηρακλείου

Με πλήρες τοπικό πρόγραμμα επιστρέφουν στους ραδιοφωνικούς δέκτες την Πέμπτη 11 Ιουνίου τόσο η ΕΡΑ Χανίων όσο και η ΕΡΑ Ηρακλείου, οι οποίες στα δύο χρόνια του “λουκέτου” στην ΕΡΤ δεν έκλεισαν αλλά εξέπεμπαν πρόγραμμα από εργαζόμενους και αλληλέγγυους.
Η ΕΡΑ Χανίων θα συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά από τις συχνότητες 100,6 (Μαλάξα) και 104 (Σκλόκα) στα FM και από τους 1.512 Χιλιόκυκλους στα μεσαία κύματα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΕΡΑ Χανίων, μετά την εμπειρία δύο χρόνων αυτοδιαχείρισης, αλλά και συνεχούς καθημερινής λειτουργίας, επανέρχεται με πλήρες τοπικό πρόγραμμα, την Πέμπτη 11/6/ και καθημερινά από τις 8 το πρωί και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκεια του τοπικού προγράμματος θα υπάρχουν συνδέσεις με τις εκπομπές που θα μεταδοθούν από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά και επικοινωνία με τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα, που κράτησαν ζωντανή και έκαναν πραγματικότητα την ελπίδα για επαναλειτουργία της ΕΡΤ».
Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλευρό μας και αυτή την επετειακή ημέρα θα είναι, για μια ακόμη φορά, οι αλληλέγγυοι συμπολίτες μας, που πίστεψαν και υποστήριξαν με κάθε τρόπο την ιδέα ενός πραγματικά δημόσιου και ανοιχτού στην κοινωνία, ραδιοφωνικού σταθμού.
Στο τοπικό πρόγραμμα της ΕΡΑ Χανίων θα υπάρχει καθημερινή παρουσία πολιτών, φορέων, σχολείων και συλλογικοτήτων, που επιθυμούν να κάνουν τη «δική τους εκπομπή» στη βάση της προηγούμενης επιτυχημένης εμπειρίας.
Η ΕΡΑ Χανίων δεν έκλεισε ποτέ! Στο νέο ξεκίνημα, οι προσπάθειες των εργαζομένων θα στοχεύουν στο να παραμείνουν τα μικρόφωνα της τοπικής ΕΡΑ, ανοιχτά στην κοινωνία και στους πολίτες!».
Η ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η ΕΡΤ Ηρακλείου αναφέρει ότι «μπαίνει ξανά στη μάχη της ενημέρωσης και του πολιτισμού, με τις δύο μονάδες της, το Ραδιοφωνικό και τον Τηλεοπτικό σταθμό. Το Ραδιόφωνο θα εκπέμπει στις γνωστές συχνότητες 97,50 στην πόλη του Ηρακλείου και στα βόρεια παράλια, από το πομπό της Ροδιάς, και 105,6 στη Νότια Κρήτη από το πομπό του Αχεντριά.
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός, η ΕΡΑ Ηρακλείου, θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του στις 8 το πρωί με τοπικό πρόγραμμα μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Από τις 8 μέχρι τις 10 το πρωί ο Δημήτρης Καρυωτάκης και η Σταυρούλα Κατσουλάκη, σας καλημερίζουν με την εκπομπή, «ΕΡΑ και σημΕΡΑ».
Τη σκυτάλη παίρνει 10.00- 11.00 η Νεκταρία Μανουσουδάκη με την εκπομπή «Σημεία χωρίς τΕΡΑτα». Από τις 11.00- 12.00, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ο Γιώργος Γιαλυτάκης θα είναι κοντά στους ακροατές με την «Αθλητική Επικαιρότητα», ενώ κάθε Τρίτη και Πέμπτη η Μαρία Στεφανάκη με την εκπομπή «Ατάκτως Ερριμμένα».
Ακολουθεί η κεντρική πολιτική επικαιρότητα που λόγω των ημερών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στις 13.00- 14.00 ο Κώστας Βασιλάκης παρουσιάζει την τοπική επικαιρότητα, με ειδήσεις, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, με τη συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Κρήτης.
Σύντομα δελτία ειδήσεων θα υπάρχουν από τις 08.30 και κάθε μία ώρα.
Τέλος με απόφαση της Διοίκησης τοποθετήθηκε προσωρινός προϊστάμενος του Περιφερειακού Σταθμού ΕΡΤ Ηρακλείου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλάκης».
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα web - 9/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/epistrefoun-i-era-chanion-ke-era-irakliou/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου