Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Φαύλος κύκλος

Κρίσιμα τα τελευταία 24ωρα για την Ελλάδα. Με ευθύνη, κυρίως, των δανειστών. Που επιμένουν στην ύφεση. Που πάνε να επιβάλουν νέα μέτρα, τα οποία επιτείνουν το αδιέξοδο στην οικονομία και οδηγούν στη φτώχεια ακόμα μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας. Αλλά και τα μέτρα που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αντιπρότεινε η κυβέρνηση, θα πλήξουν, αν εφαρμοστούν, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Είτε έτσι είτε αλλιώς φτάσαμε στο σημείο, αντί να μιλάμε για αποκατάσταση αδικιών από τις όχι λίγες που έχουν ψηφιστεί και εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια, να παζαρεύουμε το πόσο ήπια ή μη θα είναι τα μέτρα που έρχονται. Μέτρα που δημιουργούν κρίση μες στην κρίση.
Από αυτόν τον “οικονομικό πόλεμο” η Ελλάδα πρέπει να βγει ζωντανή και ενωμένη. Οχι διχασμένη. Επιτέλους, ας κοιτάξουμε όλοι μαζί πώς θα σώσουμε αυτή την περήφανη πατρίδα που τελευταία έχει υψώσει το ανάστημά της.
Οσο για τα μέτρα που προαναφέραμε, πρακτικά δεν θα έχουν καμία εφαρμογή. Γιατί πολύ απλά δεν θα μπορεί κανείς να τα πληρώσει. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μεγαλώσουν το αντιευρωπαϊκό μέτωπο στη χώρα.
Δεν πάει άλλο. Επιτέλους, ας το καταλάβουν…
Και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι δανειστές μπας και περισώσουν την ευρωπαϊκή συνοχή που φαίνεται να μη τους… ενδιαφέρει…
Αυτός ο φαύλος κύκλος των μέτρων λιτότητας πρέπει, κάποτε, να τελειώσει προς όφελος της κοινωνίας και, σε τελική ανάλυση, της ίδιας της Ευρώπης.
Γ. ΛΥΒ.
(Χανιώτικα νέα - 26/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/favlos-kiklos-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου