Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ενότητα

Το δημοψήφισμα -είτε συμφωνεί κανείς με αυτό είτε όχι- είναι -κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις- μια αμεσοδημοκρατική διαδικασία αφού ο λαός γίνεται κυρίαρχος και καθορίζει το μέλλον του... Είναι, ίσως και μορφή πίεσης για το Eurogroup.
Το ζητούμενο είναι να γίνει κάποιος έντιμος συμβιβασμός. Αν όμως διεξαχθεί τελικά το δημοψήφισμα: Είναι θεμιτό κάποιος να είναι υπέρ ή κατά της συμφωνίας. Υπάρχουν επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ομως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ας ενωθούμε προς τα εμπρός. Ο,τι κι αν προκύψει, επιτέλους ας είμαστε όλοι μαζί. Γιατί αυτό που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία είναι ενότητα και αγάπη.
Υ.Γ.: Η κυβέρνηση οφείλει να πει ακριβώς τι σημαίνει το ΝΑΙ και τι σημαίνει το ΟΧΙ για την χώρα και την κοινωνία. Και αν ο λαός πει ΟΧΙ ποιο είναι το σχέδιο για την επόμενη μέρα. Ο κόσμος ενημερωμένος να πάρει την απόφασή του και να αναλάβει την ευθύνη της ψήφου του... Γιατί μιλάμε για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού... Και πάντως ό,τι κι αν γίνει ενωμένοι να πάμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου