Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Πανευρωπαϊκό συνέδριο Βιο-εξυγίανσης Περιβάλλοντος στα Χανιά

Το 6ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο Βιο-εξυγίανσης Περιβάλλοντος διοργανώνει για έκτη συνεχή φορά από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου το Εργαστήριο Βιοχημικής Μηχανικής & Περιβαλλοντικής Βιοτεχνολογίας της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης μαζί με το Πανεπιστήμιο της Bologna (Ιταλία).
Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Minoa Palace στον Πλατανιά Χανίων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει τεχνολογίες αποκατάστασης/ εξυγίανσης ρυπασμένου περιβάλλοντος με βιολογικούς τρόπους, με έμφαση στην αποκατάσταση ρυπασμένων εδαφών και υπογείων/ επιφανειακών υδάτων από πετρελαιοειδή και άλλους οργανικούς ρύπους καθώς επίσης και από βαρέα μέταλλα.
Ειδικά φέτος το συνέδριο περιλαμβάνει «νέα» θέματα όπως:
•Η παρουσία, μέτρηση και διάσπαση πλαστικών και μικρο-πλαστικών στο θαλάσσιο περιβάλλον (σημαντικό πρόβλημα για τις παραλίες μας).
•Καταπολέμηση θαλάσσιων πετρελαιοκηλίδων με βιολογικούς τρόπους.
•Αξιοποίηση βαρέων μετάλλων σε απόβλητα.
Η σειρά συνεδρίων «European Bioremediation Conferences» έχει καθιερωθεί από το 2001 και τα εν λόγω συνέδρια διοργανώνονται στα Χανιά, ανά διετία ή τριετία, από το Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού. Τα προηγούμενα συνέδρια (που έγιναν το 2001, 2003, 2005, 2008 και 2011) είχαν εξαιρετική επιτυχία με συμμετοχή επιστημόνων από όλο τον κόσμο ενώ στο φετινό συνέδριο και παρά τις δύσκολες συνθήκες η συμμέτοχη αναμένεται να είναι μεγάλη (παρουσίαση 345 εργασιών από 50 χώρες).
Το συνέδριο διοργανώνεται από τους καθηγητές Νίκο Καλογεράκη και Fabio Fava και είναι φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας (EFB – Environmental Biotech Section) και της Κινεζικής Ομοσπονδίας Βιοτεχνολογίας (AFOB – Division of Marine Biotech).
(Χανιώτικα νέα web - 22/6/2015)
Link: http://www.haniotika-nea.gr/panevropaiko-sinedrio-vio-exigiansis-perivallontos-sta-chania/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου